Бъклици с дърворезба България

Моля, използвайте падащото меню, за да видите цената и на другите размери!

 

Бъклицата с дърворезба “България” е оригинален предмет с комбинирано приложение. Първо, тя има висока художествена стойност, тъй като е 100% ръчно изработена от български майстор. От едната старна е декораирана с лоза, а от другата - с роза. Освен че е много красива обаче, тя е и напълно функционална, която я прави оригинален сувенир. Тя се предлага в цели четири размера, според Вашите конкретни нужди и предпочитания. Исторически погледнато, бъклицата има знаково положение в българския бит. За щастие, все повече хора в днешно време си припомнят чара на традициите и използват битовата символика в различни празненства и обичаи.

 

Бъклица за сватба

 

Бъклицата е предмет, който почти неотменно присъства в българските сватби. Всъщност, тя се използва не за декорация, а за интересните обичаи, към които младоженците в днешно време продължават да се придържат. Той е свързан с така наречената кумова ракия. Това е питие, с което младоженецът черпи кума, когато отиде в неговия дом. За автентичност и естетика ракията се поставя именно в бъклица, от която кумът отпива. Съветваме Ви да подберете красив съд за този обичай, тъй като снимките, които остават за спомен, са много оригинални.

 

Бъклица за вино и ракия

 

В дърворезбованата бъклица можете да съхранявате както ракия, така и вино. Дървото е много подходящ съд за тези напитки и не е случайно, че в миналото употребата му с такава цел е била изключително широка. Разпространените сега стъклени бутилки по никакъв начин не могат да се сравнят с чара на дървесината. Това важи още по-силно, когато става дума за включване на тези предмети в ритуали и обичаи, за които споменът ще остане за цял живот.

 

В TopGifts ще откриете на достъпни цени невероятно разнообразие от сувенири, подаръци и други автентични предмети, които можете да използвате за своите тържества, като сватби, кръщенета и др. Те се вписват чудесно и са с много високо качество и прецизна ръчна изработка. 

 

( За още дървени сувенири, посетете нашата категория - Сувенири от дърво )

21,00 лв. 17,85 лв.
Базова цена: 17,85 лв.
Моля, изберете: