Бъклици

Бъклици за кум

В TopGifts ще намерите голямо разнообразие от бъклици за кум. Предлагаме продукти с фолклорни мотиви, растения и шарки на шевица, изписани с пирограф. Бъклиците са изработени от дърво и са 100% ръчно направени. Те са цветни и красиви, а украсата им – живописна. Декорирани са с огромни внимание към детайлите. Освен това тези съдове са напълно функционални. Виното, ракията или водата, които наливате в тях, след това могат спокойно да бъдат сервирани. Във вътрешността си имат пластмасов съд, който лесно се почиства. Освен за интересните ритуали, бъклиците ще останат и прекрасен сувенир от сватбата Ви. Можете да избирате между всякакви разновидности на дизайна и множество размери. При нас ще намерите точната бъклица, която си представяте на своето тържество.

Прочети още за бъклиците

Бъклици за сватба

Бъклиците за сватба са част от най-хубавите ритуали на сватбения ден. Все повече младоженци избират да се придържат към традициите. Те си припомнят, че женихът не може да отиде с празни ръце при своя кум. Както обичаите повеляват, младоженецът носи бъклица за кума, с което изразява своята почит към него. За предпочитане е тя да е пълна с хубаво вино за почерпка на кръстниците. Бъклицата за сватба в отделните региони се появява на още различни моменти от празненството. Това са например надиграването с кумовете, при което булката дава на кума да отпие от бъклицата. На други места обичаят леко се различава, като кумата поднася на младоженеца от питието. Следва надиграването, при което кръстниците трябва да заслужат своите подаръци, като играят ръченица. Разгледайте нашия онлайн магазин и изберете най-красивите ръчно изработени бъклици за сватба.

Бъклици с дърворезба

Бъклиците с дърворезба са истински шедьовър на българските занаяти. За направата им се изискват виртуозни умения от страна на майстора. Ние работим с най-добрите български занаятчии, които познават и пазят традициите на предците си. С други думи, бъклиците с дърворезба, които купувате от TopGifts изглеждат точно по начина, по който биха изглеждали преди сто години. Автентичните предмети са прекрасен начин да дадете своята подкрепа към съвременните занаятчии. Дърворезбованата декорация е изкусно и детайлно изработена. Върху бъклиците от този тип ще видите тежки гроздови чепки, слънчогледи и, разбира се, разцъфнали рози. Надписите “България” стоят с гордост от прекрасните ни традиции и талантливите майстори, които ги съхраняват.

Бъклици за вино и ракия

Бъклиците за вино и ракия ще Ви припомнят как старите българи са пили своите домашно приготвени питиета. Тези ръчно изработени съдове стават също за вода. С тях ще можете да си кажете наздраве по ефектен и впечатляващ начин. С китка здравец са възможно най-свежата и изконно българска декорация за дома. Действително, в декоративно отношение те са чудесен избор. Затова можете да вземете бъклица за подарък за традиционалист, на чийто дом би подхождала. Освен това, за чужденците този тип съд е непознат. Те биха били много изненадани и биха се зарадвали на подобен подарък. Красотата на нашите обичаи с цялата си многоликост с лекота се разкрива чрез един единствен автентичен предмет.

 

Разгледайте бъклиците онлайн и в София на адрес бул. “Витоша” 28. В нашия магазин ще видите на живо всички артикули и ще можете да сравните размерите на място. Очакваме Ви с още много идеи как да преобразите тържеството си с фолклорни мотиви.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече