Сувенири

Традиционни български сувенири - подарък, сувенир, история

 

Традиционните български сувенири са универсален подарък, подходящ за редица поводи и събития. Чрез избора на национален сувенир, човек подарява много повече от красота, а именно предмет, който претворява чара на българския фолклор и му отрежда специално място в съвременния дом.

При избора на подарък, винаги търсим оригиналност и съответствие с повода. В нашия онлайн магазин за народни сувенири ще откриете невероятно разнообразие от идеи за подаръци на достъпни цени. А ние с радост споделяме с вас опита си, като Ви даваме следните лесни насоки:

Прочети още за "Български сувенири"

 

Подарете споделена емоция

Сувенирите винаги се доказват като подходящи подаръци, защото създават усещане за грижа и внимание. Те носят радост на получателя, който ще запази спомен от специално събитие, и намират място както в дома, така и в сърцето му. Но тайната, която прави сувенирите предпочитан подарък, е връзката, която се гради между получателя и подаряващия. Те всъщност носят увереност на хората, които ги избират, че ще припомнят за тях и ще устоят на изпитанията на време и разстояние, както българският дух е устоял на бурната ни история.

Подаръци с приложение

Както знаем, най-сигурният начин да зарадваме близък човек със сувенир е той да намира приложение в дома. Тук на помощ идват керамичните съдове, изработени от сръчните ръце на българските майстори. Семейните подаръци са тези, които сплотяват, а това най-добре го могат вкусните български гозби, приготвени в традиционен гювеч или по отделно в чаровни цветни гювечета, особено любими на децата. Но трапезата няма да е пълна, ако не добавим и бъклица вино или ракия и бурканче мед. Така, с няколко умели щриха, създаваме домашна топлина.

Да смаем чужденците

Няма българин, който да не се гордее и умилява при вида на чужденец, който цени културата и историята ни. И няма чужденец, който да не се възхищава на българските традиции и фолклор. Затова най-подходящият подарък за чужденец са българските сувенири, които носят по света славата на красотата на България. Но нека да помислим по-конкретно за символите на българската народност. По-малките подаръци като кукли в народни носии и изгледи от емблематични места лесно и безопасно се пренасят на дълги разстояния и разказват за чудесата на българската история. По-големите подаръци като дървени комплекти за подправки и медни сервизи за кафе и ракия ще припомнят несравнимите български вкусове, опитани в страната ни.

Традиционни български сувенири на едро

Ние предлагаме и народни сувенири на едро. Ако ви предстои по-голям повод, ние ще ви помогнем да внесете българския дух на специалното събитие. Можете да разчитате на нас да осигурим необходимия брой артикули и да отговорим на лични и професионални потребности навременно, отговорно и компетентно.

Сега остава само да разгледате достъпните предложения в нашия интернет магазин и да се спрете на най-оригиналния подарък.

Ако ни посетите на място в магазина в гр. София, бул. „Витоша” 28, ще Ви споделим още съвети как да направите най-добрия избор и да зарадвате близките си с традиционни сувенири.
марки
Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече