Ръчно бродирана покривка - средна

Уважаеми клиенти, тъй като това е ръчно изработен продукт, възможни са вариации в шевицата. Моля, свържете се с нас, за да Ви кажем кои варианти са актуални в момента.

 

Ръчно бродиран тишлайфер

Ръчната бродерия е деликатно изкуство, а изделията внасят изящество в дома. Българската шевица, този виртуозен занаят, който се предава от поколение на поколение, е един от най-прецизните видове бродерия. Каретата, които ще намерите при нас, се правят 100% ръчно. Авторите на покривките са български майстори с голям опит и завидна сръчност. Всяко едно каре с шевица разказва история. То не стои мълчаливо в дома Ви, а напомня за сръчността и вдъхновението, с които е създадено.

 

Тишлайфер в различни цветове

Във всяко едно каре с бродерия се вплитат нишки с различни цветове. Фонът по традиция е бял и символизира простора и свободата. Най-често използваните багри и тяхното значение можете да прочетете тук:

  • Червено: То е символ на силата, живота и жизнеността; събира в себе си енергията и устрема, тъй като напомня за кръвта;
  • Зелено: То изразява природата и постоянното ѝ обновление; присъства, за да обозначи пречистващата ѝ способност и да внесе спокойствие;
  • Жълто: Подсеща ни за слънцето и светлината. Свързваме го с позитивната енергия, щастието и оптимизма. Неслучайно тази багра бележи младостта, но също и бъдещето.
  • Синьо: То представя земята и баланса. Противоположно е на жълтото, тъй като е свързано с миналото и неговата мъдрост. Носител е на мистиката, затова и се подвизава често в амулети.

 

Разцветките на тези покривки са основополагащи за българския фолклор. Те присъстват чрез шевицата в дома и носиите. Взети са от природата и тяхната естествена жизненост е способна да освежи всяка една стая в дома ни в момента, в който ги поставим за украса.

 

Тези покривки с бродерия чудесно пасват на помещения с народен облик. Подходящи са и за подарък за сватба или кръщене. Вижте и останалите продукти в категория Покривки и бродерия.

Размери:70см/33см

120,00 лв. 102,00 лв.
Базова цена: 102,00 лв.
Моля, изберете: