Икона Света Богородица Умиление

Икона на св. Богородица

Иконата Света Богородица Умиление е един от най-красивите свещени образи в християнството. Характерния за нея сюжет включва Дева Мария и Младенеца, които допират лицата си едно до друго. Счита се, че тя е силен закрилник на майките и децата, символ е на връзката между тях и помага на бременните жени и е пожелание за зачатие. Освен това, иконата се свързва с молитви за запазване на душевната чистота и мир. Божията майка е най-съществената женска фигура в християнския наратив.

 

Ръчно рисувани икони

В онлайн магазина на TopGifts ще намерите голямо разнообразие от икони, всички от които са 100% ръчно изработени. Техните автори са български майстори-иконописци, които работят според утвърдените канонични правила. Затова и можете да сте сигурни, че иконите отговарят на каноничните предписания на православното християнство. Иконите са ръчно рисувани върху дърво. Изработката на тези православни икони е фина и прецизна, а качеството на изображенията ⎼ изключително високо.

Светица-закрилница

Иконата на Света Богородица е чудесен избор за подарък при редица поводи и празненства. Дева Мария е закрилник на семейството. Затова, ако търсите хубав подарък за семейство, то тази икона е много подходяща. Св. Богородица закриля дома, както и майките и децата. При освещавания на нов дом, тази икона е идеален избор.

 

Български икони

България има дългогодишни традиции в областта на зографията. Затова и ние предлагаме единствено български икони. Всяка една от тях е придружена със сертификат. Този артикул се предлага в три различни размера: 10x15 см, 15х21 см, 20х26 см. От падащото меню изберете размер и вижте неговата цена.

 

Разгледайте и останалите икони, които TopGifts предлага. Всички от тях следват православния канон.

18,00 лв. 15,30 лв.
Базова цена: 15,30 лв.
Моля, изберете: