Икона на Св. св. Павел и Петър

Св. Св. Петър и Павел

Петър и Павел са едни от най-съществените фигури в Християнството. Св. Петър е един от първите ученици на Христос и един от дванайсетте апостоли. Името му е дадено от самия Христос и означава камък. Според религията, той е проповядвал ученията на Христос в различни страни. Бил е рибар, обикновен човек с чиста душевност. Свети Павел от своя страна, се знае като учен човек. В началото е бил гонител на християните, но след като бог му се явява, той става проповедник. Павел е посетил много територии и е просветил много хора. И двамата са осъдени на смърт от властите. Петър има мъченическа смърт, а Павел е убит с меч, тъй като е бил римски гражданин. Двамата светци са почитани от църквата на 29 юни.

 

Православни икони

В онлайн магазина на TopGifts ще намерите разнообразие от православни икони. В Православието Св. Петър и Св. Павел са изобразявани заедно на иконите. Има различни вариации на техните образи като сюжет на изображението. Най-често ги виждаме като един до друг, като понякога държат църква, а друг път се прегръщат. Св. Според канона, Петър има къса заоблена брада и винаги е наметнат със златиста дреха. В лявата му ръка има свитък със свето послание, както и ключовете към небесното царство. Св. Павел има високо чело и по-дълга брада, която е на отделни вълни. На иконите е изобразяван със свитъци или книга с посланията, които е отправял. Наметнат е с кафява или лилава на цвят дреха. Иконите, които ние предлагаме, са изработени изцяло според православния канон и отговарят на християнските иконописни повели.

 

Български ръчно рисувани икони

Иконите, които ще откриете в нашия онлайн магазин, са 100% ръчно изработени от български майстори иконописци. Те се придържат строго към православния канон по отношение на всеки един аспект. Иконите са рисувани върху дърво и качеството на изображенията е отлично. Майсторството на художника-иконописец се проявява във всеки детайл.

 

Светии закрилници Петър и Павел

Петър и Павел са закрилници на всички вярващи. Те помагат на християните да се обърнат към бога и да усилят вярата си. Те проповядват и разпространяват божието слово, като приканват да го приемем. На тях християните могат да се молят за помощ да вярват по-силно и да намират сили да живеят според божиите закони. Тази икона е подходящ подарък за хора, които носят имената Петър и Павел или техните производни, особено при имени дни и кръщения.

 

Разгледайте и останалите предложения на TopGifts за ръчно рисувани икони. Всяка една икона е придружена от сертификат. Този продукт се предлага в три различни размера: 10x15 см, 15х21 см, 20х26 см. Моля, изберете размер, за да видите цената.

18,00 лв. 15,30 лв.
Базова цена: 15,30 лв.
Моля, изберете: