Света Богородица с Младенеца Утешение

Иконата Утешение е налична в три размера:

10x15 см, 15х21 см и 20х26 см. Вижте цената за съответните варианти като изберете размер от падащото меню.

 

Икона Света Богородица Утешение

Иконата Утешение е съществен образ в християнския наратив. За нея се смята, че помага и закриля при бедствия и проблеми от различен характер. Тя изобразява Света Богородица Дева Мария, която държи Исус Христос на ръце. Стандартно и канонично, Света богородица с лявата си ръка държи Младенеца, а с дясната го е хванала за едната или двете ръце. Иконата е изпълнена с нежност, майчинска обич и надежда.

 

Православна икона на Света Богородица

Света Богородица, майката на Исус, е най-значимата женска фигура в християнската религия. Тя закриля дома и помага на вярващите, които отправят молитви към бога. Тази икона се слави със силата да лекува и да помага при лечението на различни заболявания. Когато вярващите се молят пред тази икона, те получават застъпничеството на божията майка пред бог и молитвите им биват чути. Иконата е подходящо да се постави в дома, където човек се моли за здраве и сила да преодолее трудностите, пред които е изправен. Освен това, тя дава подкрепа при големи нещастия, от които човек е сполетян, включително бедствия или епидемии.

 

Български канонични икони

Българските иконописни традиции и до днес продължават да създават красиви и силни икони, които да засилват вярата в бог. В TopGifts ще намерите канонични икони, които са създадени изцяло според предписанията на православната църква, към която ни, българите, спадаме.  Българските икони, които подбираме за Вас, имат високо качество на изработката и използваните материали. Те демонстрират висотите на религиозното изкуство, които се постигат чрез таланта и следването на канона на църквата по отношение на изображенията.

 

Ръчно изработени български икони

Ръчно изработените икони са най-ценни по няколко причини. Първо, в тях е вложена искрената и силна вяра на художника-иконописец, който ги създава. Това увеличава тяхната сила и подкрепата, която дават. Освен това, ръчната изработка е гаранция за високо качество. Иконите, които предлагаме в TopGifts са 100% изработени ръчно и имат отлични характеристики. Те са създадени според православните вярвания. Качеството на изображенията е на чудесна висота. Дълги години ще се радвате на иконите, които избирате от нас. Можете да ги вземете за оригинален и стойностен подарък за вярващи хора.

Разгледайте и останалите ни икони.

18,00 лв. 15,30 лв.
Базова цена: 15,30 лв.
Моля, изберете: