Розово масло

Розово масло

Продукти от българска роза - специален сувенир и идеален подарък

 

Българското розово масло разкрасява българките от векове и е известно в цял свят. То е идеален подарък под формата на сувенир, а при нас ще намерите най-качествените продукти в традиционни опаковки. Розовото масло присъства в парфюмерийната индустрия, както и в редица продукти за грижа за тялото. Неговата ефективност се дължи на ароматичните му свойства и противовъзпалителното му действие.

Прочети още за грижата за тялото с българска натурална козметика

Розовото масло в парфюмерията

Ароматът на розата е разпознаваем и се е превърнал в универсален символ на женственост. Както красотата на розата, така и нейното ухание предизвикват у всяка жена желание да бъде асоциирана с това цвете. Нещо повече, парфюмите с масло от българска роза са изключително трайни. Това се дължи на съчетанието от носителите на мириса и неговите фиксатори, които запазват любимия аромат за дълго.

Качествена козметика за красива кожа

Розовото масло често се влага и в козметични продукти за грижа за кожата на лицето. Причината е, че то притежава изключително силни антибактериални свойства. Кремовете с розово масло моментално успокояват раздразненията, а именно здравата кожа е най-красива. Нужно е съвсем малко количество от маслото, за да се усети неговото действие. Редовната му употреба освежава кожата и ѝ придава забележителен сияен вид.

Качествените кремове за грижа за тялото също съдържат розово масло. То видимо стяга кожата и подпомага възстановяването и подмладяването на проблемните участъци. Неговото неустоимо ухание е само още една причина да избираме българска козметика с розово масло. Заради това качество, то намира приложение в масажните масла. Употребата му хидратира кожата и подобрява кръвообращението. Освен това, приложението му в ароматерапията е широко, понеже намалява стреса и действа отпускащо.

Розово масло: традиция и бъдеще в един сувенир

В България розовото масло се произвежда от цветовете на роза Damascena, отгледана в Розовата долина край Казанлък и в Карловската котловина. Традицията на производство започва още през 18-ти век. В днешно време изнасяме почти 100% от розовото масло, което произвеждаме. То е българска гордост, която се оказва по-високо оценена в чужбина.

Именно затова розовото масло е идеален подарък за чужденци. То е символ на българския дух и култура. В нашия онлайн магазин ще намерите мускалчета розово масло на достъпна цена. Това е чудесен сувенир, тъй като опаковката е изработена от орнаментирано дърво и е запечатана с восък. Това не само има естетически ефект, но и гарантира съхраняването на свойствата на продукта.

Друг сувенир като алтернатива на дървеното мускалче е медното бъкле с розово масло. То също носи българския дух, тъй като медта често присъства във фолклора и занаятчийските традиции. Медното бъкле е по-изискана вариация, тъй като металът придава усещане за тежест и лукс, които подхождат на ценното розово масло.

Нашият онлайн магазин предлага разнообразие от качествени продукти с розово масло. Но ние знаем, че вече копнеете и на живо да усетите аромата на рози и да подберете най-подходящия подарък по нюх и душа. Заповядайте на адрес гр. София, бул. „Витоша” 28, за да се порадваме заедно на уханието на България.

марки
Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече