Чай от червен риган

Червен риган: ползи

Чаят от червен риган е много известен с ползите си при проблеми с дихателните пътища. Той действа отлично при влажна кашлица, понеже има силно отхрачващо действие. Повлиява добре инфекциите на горните дихателни пътища. Препоръчва се при заболявания на синусите. Освен това, отварата от червен риган може да се прилага и външно. Тя се използва при кожни раздразнения, включително екземи. Може да се прилага върху рани за по-бързо заздравяване и превенция на инфекции. Чаят също така има болкоуспокояващо действие. Той повлиява главоболие, стомашни болки и дори зъбобол. Има чудесно действие и върху нервната система. При безсъние е незаменим, тъй като успокоява много бързо и позволява да се отпуснем.

 

Чай червен риган: приготвяне

Приготвянето на чай от червен риган не е трудоемко. Трябва единствено да обърнем внимание на количеството от билката, което използваме. Стандартната рецепта изисква да залеем две супени лъжици червен риган с половин литър гореща вода. След 20 минути прецеждаме отварата и е готова за пиене. С приема също не трябва да прекаляваме. Билкарите съветват да се пие по половин чаена чаша три пъти дневно. Чаят се пие преди хранене и то поне 20 минути по-рано. Нека също да припомним, че този продукт трябва да се съхранява на сухо място. Ако се навлажнят, билките ще изгубят качествата си и ще станат негодни за употреба. Заедно с чая можете да вземете и оригинална нова керамична чаша, в която да опитате новия вкус.

 

Чай от червен риган: добра цена

В онлайн магазина на TopGifts ще намеите чай от червен риган на ниска цена. Той е 100% натурален. Билките са събирани от професионалисти в Родопите. Почистени са, след което са изсушени и пакетирани. Чаят има прекрасен аромат, който опаковката съхранява. Не пропускайте да видите и останалите продукти в категория български билков чай. Там ще намерите още от любимите класически вкусове, но и някои по-малко познати. Разгледайте онлайн или ни посетете на място в София на булевард “Витоша” 28.

3,00 лв. 2,55 лв.
Базова цена: 2,55 лв.
Моля, изберете: