Чай от маточина

Чай от маточина: ползи

Маточината е сред най-популярните бабини билки за чай. Тя има разкошен, омайващ аромат. Най-често я свързваме с успокоение на нервите в стресови ситуации. И действително, чаят от маточина помага много бързо, когато сме напрегнати. Една чаша от тази отвара в края на работния ден има осезаем ефект. Тя дори ще подобри съня, тъй като се бори с напрежението и усещането за тревожност, които предизвикват безсъние. Това обаче далеч не са всички ползи от билката. Тя служи също за пречистване на организма, тъй като има антисептично действие. Може да се използва за гаргара и жабурене, ако венците Ви са възпалени. Маточината има приятен цитрусов аромат. От него идва и едно от народните ѝ имена, лимонче. Затова тя много ефикасно ще освежи дъха. Билката е чудесен антиоксидант и противодейства на свободните радикали.

 

Чай маточина на изгодна цена

В нашия онлайн магазин ще намерите пакетирана изсушена маточина, подходяща за чай. Билката е събирана в Родопите от опитни билкари. След това е изсушена и пакетирана. Целият процес се извършва в съответствие с необходимите условия. Те запазват полезните свойства на растението. Освен това, по този начин се съхранява автентичния аромат. Действително, растението има прекрасно ухание, което се използва дори в кулинарията. С нея можете да подправите риба или ястия с пилешко месо. Може да се влага и в сосове на млечна основа за овкусяване на салати. TopGifts предлага чиста, натурална мащерка на отлична цена.

 

Чай маточина: приготвяне

Чаят от маточина се приготвя много просто. Трябва да се обърне внимание, че ароматът на билката е силен. Затова от нея е необходимо малко количество за хубава и благоуханна напитка в студеното време. Две чаени лъжички са достатъчни за 300 мл вода. Залива се с врялата вода и се оставя за поне 30 минути, за да се запари добре. През това време тя отделя аромат и полезни вещества. Ако искате да я използвате за готварски цели, добавете я няколко минути преди ястието да е готово. Това време е напълно достатъчно за ароматизиране.

Вижте и другите чайове, които предлагаме!

3,00 лв. 2,55 лв.
Базова цена: 2,55 лв.
Моля, изберете: