Чай от липа

Чай от липа: ползи

Липата е онази билка, която свързваме с най-много топли детски спомени. Те започват още от любимите летни дни, през които сме играли под ароматните клони на дърветата. След това задължително си спомняме как като деца сме брали и сушили липов цвят, за да пием чай през зимата. Разбира се, накрая идват и мразовитите дни, през които тази вълшебна отвара ни е стопляла неведнъж с вкуса и неизброимите си ползи за здравето. Действително, нашите баби добре знаят, че липовият чай помага най-добре при настинка. Той има противовъзпалително действие, което намалява симптомите на болестта. Освен това, той помага по-лесно организмът да изхвърли токсините. Това пречистващо действие силно благоприятства оздравителния процес. На практика липата помага и при целулит, защото има изявено диуретично действие. То помага да изхвърлим задържаната вода, а нея и много вредни вещества.

 

Чай от липа: приготвяне

Ако е минало много време откакто последно сте консумирали тази напитка, ние ще ви припомним как се прави чай от липа. 1-2 супени лъжици липов цвят се заливат с 250-300 мл вряла вода. Съдът се покрива и се оставя да се запари за 10 минути. След това се прецежда. Добавя се лимон и се подслажда се по желание. Не забравяйте, че ако пиете този чай за по-красива фигура, най-добре е да пропуснете захарта. Подсладете с натурален мед, който няма да Ви навреди.

 

Чай липа на добра цена

Една опаковка чай липа съдържа 30 грама натурален, изсушен липов цвят. Отварата от него е подходяща за пиене или външно приложение. Тази билка е със 100% български произход. Цветовете са събирани на ръка в Родопите. Събраната липа е пакетирана и съхранявана при подходящи условия преди да достигне до Вас. Вижте и останалите ни продукти в категория Чай. Там ще намерите огромно разнообразие от пакетирани билки на изгодни цени. Не пропускайте да разгледате и оригиналните ни чаши за чай, в които да сервирате напитката.

3,00 лв. 2,55 лв.
Базова цена: 2,55 лв.
Моля, изберете: