Чай от мента

Чай от мента: ползи

Ментата е една от най-популярните билки за чай в България. Тя е много полезна и също толкова вкусна. Свежият аромат на ментовия чай го прави предпочитан от малки и големи. Отварата от мента е най-известна с благотворния си ефект при:

 

  • Проблеми с храносмилането
  • Главоболие
  • Запушен нос
  • Липса на енергия
  • Проблеми с концентрацията

 

При болки в корема, подуване и усещане за тежест ментолът в ментовия чай подобрява храносмилането и бързо намалява дискомфорта. Освен това, чаят има цялостен успокояващ ефект върху организма. Противовъзпалителното му действие се бори с настинките, а свежият аромат отпушва носа. Ако Ви липсва енергия и не успявате да се съсредоточите върху работата си, ментата ще замени кафето. Тя има ободряващ ефект и стимулира ума, като повишава Вашата работоспособност многократно. Същевременно, този чай няма страничните ефекти на кафето. Точно обратното, той намалява нивата на стреса, така че може да се пие по всяко време на денонощието. Нещо повече, тази напитка ще замести не само кафето, но и сладкишите, с които често се опитваме да се разсъним през деня.

 

Чай от мента: приготване

Чаят се приготвя като две супени лъжици сушена мента се сложат в 250-300 мл вряла вода. Отварата се покрива за 5 минути. След леко охлаждане може по желание да посладите с мед. Препоръчваме Ви да използвате натурални подсладители. Така чаят ще остане 100% здравословен. 

 

Български билков чай мента

Билковият чай мента, който ще намерите при нас, е събиран ръчно от свежите Родопски поляни. В него няма примеси, нито изкуствени съставки. Получавате само полезна, натурална мента, почистена и изсушена. Чаят е пакетиран и съхраняван при правилни условия. Всяка опаковка съдържа 30 г. сушена билка мента на отлична цена. Вижте и останалите български чайове в нашия онлайн магазин. Ще намерите любимите свежи и ароматни билки, които бабите ни са приготвяли в детството. Предлагаме голямо разнообразие от български вкусове за различни симптоми. Погледнете също и нашите оригинални чайници, в които ментата става още ароматна.

3,00 лв. 2,55 лв.
Базова цена: 2,55 лв.
Моля, изберете: