Чай от родопски букет

Чай от родопски билки

 

Чаят Родопски букет съдържа осем различни родопски билки. Това са мурсалски чай, червен риган, жълт кантарион, мента, мащерка, малина, шипка и борови връхчета. Всички билки са ръчно събирани от опитни билкари в България и по-конкретно в Родопите. Опаковката съдържа 100% натурални билки. Те са съхранявани и пакетирани при правилни условия, които съхраняват вкусовите и здравословните им качества. Изброените билки имат редица ползи поотделно. Заедно в родопски чай букет, те разказват приказка от аромати. Отварата е изключително полезна за здравето.

 

 

Родопски чай букет: ползи

 

За родопския букет можем дълго да говорим на тема ползи за здравето. Отделните му съставки имат благотворно действие върху човешкия организъм, а заедно създават истински чудеса.

 

  • Червен риган: помага при проблеми с дихателните пътища.
  • Жълт кантарион: успокоява раздразнен стомах. Благотворен е при язви и гастрит.
  • Мащерка: бързо успокоява нервите. Помага при безсъние и тревожност.
  • Борови връхчета: полезен при настинка и грип. Успокоява кашлицата и прочиства дихателните пътища.
  • Мента: подобрява храносмилането и има детоксикиращ ефект.
  • Малина: засилва имунната система.
  • Шипка: предпазва от настинки. Успокоява нервите.
  • Мурсалски чай: тонизира и ободрява. Пази кръвоносната система.

 

Разбира се, всички съставки на родопски букет оказват още редица благоприятни ефекти върху нашето здраве. Най-общо, чаят има противовъзпалително действие. Той се препоръчва особено през студените месеци, когато намалява риска от разболяване и повишава имунитета.

 

Чай родопски букет: приготвяне

Родопски чай букет се приготвя много лесно. Няма нищо необичайно в запарването му. 1-2 супени лъжици от сушените билки се поставят във вряла вода. Отварата се покрива и се отставя за 5-10 минути. Едва след това се подслажда с натурален пчелен мед. Може да се пие по всяко време на деня. Препоръчва се да се приема редовно всеки ден, за да подсили имунната система. Не забравяйте да съхранявате този продукт на сухо място, тъй като влагата би навредила на качествата му.

 

Родопски чай на ниска цена

От TopGifts можете да закупите родопски чай букет на изгодна и достъпна цена. От нашия онлайн магазин можете да пазарувате чай на едро и дребно на ниски цени. Не пропускайте да разгледате и останалите предложения за български чай. Сред тях ще намерите и някои от съставките на родопски букет отделно. Вижте и предложенията ни за оригинални чаени чаши, в които да ги поднесете.

6,00 лв. 5,10 лв.
Базова цена: 5,10 лв.
Моля, изберете: