Чай от роза

Чай от роза Дамасцена

Роза Дамасцена е една от емблемите на страната ни. Въпреки това, мнозина от нас не подозират за редица от нейните свойства. Тя всъщност намира място в кулинарията, благодарение на ароматните си свойства. Всъщност цветовете на розата са подходящи за консумация. Някои от нас са ги опитвали под форма на конфитюр в детството си. Сега обаче ще поговорим за тях във вид на отвара. Чаят от роза има многобройни ползи за здравето. Той е източник на огромно количество витамин C, с което повишава имунитета. Антиоксидантното действие подпомага обновяването на клетките. Това забавя процесите на стареене. Най-вече, тази напитка е натурален диуретик и подобрява метаболизма. Това означава, че ни помага да освободим задържаните течности. По този начин изхвърляме токсини и отслабваме по-лесно.

 

Чай от българска роза

В онлайн магазина на TopGifts ще намерите натурален чай от българска роза. Растенията са отглеждани в България. Събирани са от опитни лица, като след това са изсушени при правилни условия. Изсушената суровина е пакетирана и запечатана плътно. Това запазва качествата на продукта. До Вас достига в перфектно състояние, за да се възползвате от многобройните ползи.

 

Чай за отслабване

Както споменахме по-рано, чаят от роза помага значително, когато искаме да отслабнем. Това се дължи на диуретичното му действие. Той забързва метаболизма, с което облекчава стомашни неразположения, като например запек. Ефектът на напитката се състои в прочистването на организма и най-вече на червата. Има детоксикиращи свойства, които ни позволяват да се освободим от натрупаните вредни вещества. Освен това, отварата предотвратява задържането на вода. По този начин обиколките ни намаляват, още преди да сме започнали да спазваме режим.

 

Чай за хубава кожа

Екстрактът от растението е най-известен с употребата си в козметичните средства. Факт е обаче, че от роза се прави и чай за хубава кожа. Антиоксидантните свойства на цветовете забавят стареенето. При вътрешен прием отново наблюдаваме по-добър синтез на колаген. Точно от това зависи и предотвратяването на бръчките. Разбира се, детоксикацията, за която говорихме по-рано, има ефект и върху състоянието на кожата. По-малко вредни вещества означава по-чиста и сияйна кожа.

 

Как се прави чай от роза?

Както е упоменато на опаковката, за половин литър чай са необходими две чаени лъжички сушени цветове. Те се заливат с 500 мл вряла вода. Отварата се покрива, за да се запари. Оставя се така в продължение на един час. Приема се преди ядене по 100 мл. Приготвянето на тази напитка не се различава по нищо от приготвянето на други чайове. Става лесно и бързо. Най-хубавото е, че наведнъж се прави количество за цял ден, което спестява много време. Както обикновено, можем да подсладим с мед. Не се препоръчва добавянето на захар, тъй като няма да има ефект на отслабване.

Опитайте и останалите български чайове, които предлагаме!

6,00 лв. 5,10 лв.
Базова цена: 5,10 лв.
Моля, изберете: