Чай от жълт кантарион

 

Чай от жълт кантарион: действие

 

Чай от жълт кантарион се използва най-много при проблеми с нервите. Той има многобройни приложения, но действието му върху нервната система е най-изразено. Българите отдавна го използват при стрес и тревожност. Той успокоява много бързо и внася емоционален баланс. Жълтият кантарион подобрява настроението и по този начин се бори с депресивните състояния. Неговата основна съставка, хиперфорин, контролира нивата на серотонин, като по този начин повлиява леката депресия. Ако сте подложени на силно напрежение, което предизвиква усещане за потиснатост и нервно неразположение, чаят жълт кантарион ще Ви помогне да се успокоите. Редовната консумация на чай от жълт кантарион стимулира имунитета. Ако вече сте настинали, отварата ще помогне по-бързо да се възстановите. Жълтият кантарион убива бактериите. Затова с него се промиват рани, за предотвратяване на инфекции и да се ускори оздравителния процес.

 

Чай от жълт кантарион: приготвяне

 

Чаят от жълт кантарион се приготвя както повечето отвари от подобни билки. Една супена лъжица се прибавя към 200-250 мл вряла вода. Съдът се покрива и така се оставя за 5 минути, за да се запари. Това съхранява полезните свойства на билката и ѝ позволява да разкрие аромата си. Препоръчително е чай от жълт кантарион да се пие след хранене. С билката могат да се правят и промивки на рани.

 

Чай от жълт кантарион за стомах

Освен за нервната система и за рани, той е полезен и за стомаха, като облекчава симптомите на гастрит и язва. Повлиява лошото храносмилане и неговите симптоми, включително газове и киселини. При диария също би помогнал, като и при гадене и спазмени болки. Това е лек чай и не дразни стомаха.

 

Чай от жълт кантарион на добра цена

В онлайн магазина на TopGifts ще намерите чай от жълт кантарион на отлична цена. Поръчайте от сайта ни или ни посетете в магазина в София. Можете да закупите български чайове на едро и дребно при изгодни условия. Няма ограничение за поръчаните количества. Вижте и останалите билкови чайове. Помислете и за нови чаени чаши, в които да ги сервирате.

3,00 лв. 2,55 лв.
Базова цена: 2,55 лв.
Моля, изберете: