Чанове

Чановете са перкусионен инструмент. Те издават характерни тонове според вида и размера си. Чановете представляват звънци и имат форма на конус. В TopGifts ще намерите чанове с номера от 1 до 15, подредени по звуков тон и големина. Можете да поръчате единични чанове с номер по Ваш избор. Чановете, които предлагаме, имат:

  • Уникален, автентичен звук;
  • Каишки от телешки бокс.

Те са 100% ръчно изработени от български майстор по стари народни традиции. Материалът, от който са направени чановете, включва само висококачествени месингови сплави.

 

Чановете присъстват в българския фолклор и бит по най-различни начини. Един от тях е като част от костюмите на кукерите. Според народните вярвания, кукерските танци, огласявани от звука на чановете, имат за цел да прогонят злите духове. Ритуалите на кукерите са за здраве, благоденствие и богата реколта. Костюмите на кукерите са страховити и силно оргаментирани. Характерните за тях звънци се правят от мед и издават силен звук в ритъма на стъпките и подскоците, който плаши злото, заедно с плашещите маски. Кукерските обичаи имат древна история по българските земи и водят началото си още от траките. До днес пазим и ценим красотата на тези традиции с ръчно изработени маски и предмети, които се използват конкретно за тази цел.

 

Освен в онлайн магазина ни, заповядайте да разгледате и чуете на живо сладкия им глас в нашия магазин в град София на адрес бул. “Витоша” 28. Там ще намерите огромно разнообразие от сувенири чанове и хлопки, които са традиционни за българския фолклор.

 

Чанове на добри цени

В онлайн магазина ни ще намерите страхотни оригинални сувенири на добри цени. Предлагаме голямо разнообразие от подаръци в народен и традиционен стил. Тук можете да закупите чанове в различни размери. Моля, използвайте падащото меню, за да видите цените за различните големини. Имайте предвид, че чановете могат да се съчетават, като всяка една от различните комбинации изпълнява уникална тонална комбинация.

 

58,00 лв. 49,30 лв.
Базова цена: 49,30 лв.
Моля, изберете: