Чай от Балкана

Балкански чай

Прекрасните аромати и чудодейните ползи от натуралния балкански чай създават българската магия на здравословната билкова наслада. Традиционните балкански чайове имат 100% чист и естествен състав. Те съдържат единствено любимите и най-полезни билки, събирани из ароматните поля на благословените от природата български земи. В онлайн магазина на TopGifts ще откриете качествен чай от билки като мащерка, маточина, лайка, и жълт кантарион, а дори и чай от рози.

 

Прочетете повече за чая от Балкана

Български чай

Прекрасните билки дават омайващия аромат на лековития български чай. Тук ще намерите не само вкусни напитки, но и лек за много болки. Дори в забързаните съвременни дни, няма как да не се сещаме за силата на горещата чаша чай. Ето и за какво могат да ни помогнат прочутите билки:

 

  • Чай от мента: подобрява храносмилането; подобрява дишането; помага за отслабване;
  • Чай от мащерка: убива вирусите и бактериите; грижи се за горните дихателни пътища; успокоява;
  • Чай от жълт кантарион: успокоява нервите; действа противовъзпалително; пази сърцето и бъбреците;
  • Чай от липа: помага на бъбреците; бори безсънието; пречиства организма;
  • Чай от маточина: има антисептични свойства, както и силно детоксикиращо действие и помага на организма да се възстанови от вредните вещества;
  • Чай от лайка: има силно противовъзпалително действие; намалява стреса.

 

Родопски чай

Истинският родопски чай е великолепен букет от няколко билки. Той съдържа жълт кантарион, мурсалски чай, мащерка и задължително червен риган, а също и шипка и борови връхчета. Той има подмладяващи свойства. Освен това, комбинацията от билките в родопския чай намаляват болката и възпаленията. В дългосрочен план, той повлиява нервите, като дава цялостно успокоение. На чудотворните му ползи ще се радвате със сигурност, тъй като прекрасният му вкус сам ще Ви припомня да не пропускате нито дей, в който да го приготвите.

 

Мурсалски чай

За ползите от прочутия мурсалски чай са чували не само българите, но и все повече чужденци. Той всъщност е билка, която расте в Родопите и се бере единствено там. Мурсалският чай върши чудеса за имунната система. Той се бори с микробите и възпаленията, което предотвратява редица заболявания. Има и чудесно действие върху храносмилателната система. Мнозина ходят чак в Родопите, за да се сдобият с истински мурсалски чай. При нас ще намерите 100% натурален чай от билката и ще се радвате на всичките му ползи.

 

Заповядайте и на място в нашия магазин на адрес бул. “Витоша” 28 в град София, където да поговорим за силата на българските билки и тяхната символика културата и фолклора.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече