Дървено хаванче

Дървено хаванче за подправки и чесън

 

Това дървено хаванче с дърворезба е очарователен сувенир с реално приложение. Хаванчето е задължителен аксесоар в българската кухня. То се използва за обработката на определени зеленчуци и подправки. Хаванчето за подаправки и чесън редовно намира приложение в счукването на ядки и сухи подправки като черен пипер. Този метод на обработка запазва полезните вещества в храните и освобождава ароматните им свойства. Използва се от векове в българската и източната кухня. Комбинацията от хаванче и чукало

Заради знаковото си приложение в бита, хаванчетата са украсявани по разнообразни начини. Това хаванче е ръчно изработено от бук и е изрисувано и украсено чрез дърворезба. Изработката е фина и внимателна, а повърхността му - идеално гладка. Комбинацията от хаванче и чукало се е превърнала в позната фраза, а и позната гледка в българската кухня. То винаги ще бъде необходимо, заради подправките, които българите използват.

 

Дърворезба

 

Дърворезбата в исторически план е един от основните методи за украса на битово ниво. Тя намира широко приложение както в интериорен аспект, така и при украсяването на малки ежедневни предмети като прибори за готвене и хранене и други вещи от бита.

Дърворезбата се прави чрез 100% ръчна обработка на дървото. Това е внимателен и фин процес, който изисква дългогодишен опит и много учене. Резултатите са впечатляващи и това е причината този похват да намери заслужено място сред най-уважаваните и търсени занаяти в България.

 

Разгледайте и останалите предложения в онлайн магазина на TopGifts за красиви сувенири от дърво и изберете с какво да комбинирате дървеното хаванче за още по-ефектен подарък. В категория Сувенири от дърво ще откриете голямо разнообразие от предмети и аксесоари в този стил, които подхождат на традиционната българска трапеза. Не забравяйте, че чужденците също силно се впечатляват от нашите кулинарни похвати. Затова дърворезбованото хаванче с чукало е подарък на достъпна цена, който ще удиви и зарадва чуждестранните посетители, а и ще помогне за популяризирането на нашите кулинарни традиции.

19,00 лв. 16,15 лв.
Базова цена: 16,15 лв.
Моля, изберете: