Дърворезба кръгли пана

Пано дърворезба

 

Това кръгло пано от дърворезба е ръчно изработен сувенир в духа на българските занаятчийски традиции. То се предлага в няколко варианта с различни изображения.

“Възрожденските къщи” моментално пренасят човек векове назад, за да усети автентичната атмосфера на възрожденското градче. Трябва да отбележим, че резбарят е подходил изключително необичайно към перспективата, което създава неповторимо впечатление за дълбочина, както и чувство, че картината ни поглъща в старинния си свят.

“Чардакът” създава съвсем реалистична представа за архитектурните традиции на България, при които чардакът и кладенецът са характерна част от българския дом.

“Българката” показва старинната представа за българската жена, облечена с народна носия и понесла менци с вода. Тя е заобиколена от лозови листи и чпки грозде, чиито изящни извивки отразяват нейната собствена изящна същност.

“Българите” са също в духа на отминалите времена, облечени в старинни дрехи. Магарето е закачлива препратка към великите разказвачи като Елин Пелин и Йордан Йовков, които са увековечили тези образи в творчеството си.

“Рилският манастир” е кулминация на майсторството на резбаря. При това пано усещането за дълбочина и реалистична перспектива е изключително впечатляващо. Играта със светлината по позволява като през лупа да надникнем в това тайнствено място, претворено чрез сръчните ръце на българския майстор.

 

Дърворезба за стена

 

Дърворезбата за стена е чудесен начин да обновите дома си. Те са ръчно изработени предмети от естествени материали, които придават усещане за топлина и уют в дома. Стенните пана са и оригинален подарък, тъй като ще припомнят за важните моменти от българския бит и история. Те не изискват никаква поддръжка или грижи и съхраняват естетическите си качества за вечни времена, както ние сме съхранили спомена за Върожденските години.

 

Българска дърворезба

 

Българската дърворезба е подходящ подарък за чужденци, тъй като безпогрешно улавя особеностите на старинния български дух, от който те винаги се впечатляват. Тези пана демонстрират начина на живот и ежедневието на истинските българи от онези отминали, но незабравени времена, които са формирали настоящото самосъзнание на българите.

 

Разгледайте и останалите идеи за сувенири от дърворезба, където ще намерите разнообразие от форми и изображения.

Размери: 20см/23см

88,00 лв. 74,80 лв.
Базова цена: 74,80 лв.
Моля, изберете: