Грижа за лице

Българска козметика за лице

 

Съвременните жени търсят ефективни и доказани продукти, за да се грижат за деликатната кожа на лицето си. Българската козметика предлага всички прдукти, нужни за цялостна грижа, които съчетават натуралните български съставки и съвременните постижения в козметичния свят. В нашия онлайн магазин можете да намерите най-качествената българска козметика според вида и нуждите на кожата ви и то на достъпна цена.

 

Прочети още за българската козметика за лице 

 

А ето и някои практически съвети за млада и красива кожа:

Почистване на кожата

В ежедневието, което ни излага на замърсяване и стрес, продуктите за почистване на лице са задължителна част от ритуалите за красота. Една от най-ефективните съставки на органичната българска козметика е розовата вода, която притежава отлични почистващи свойства. За разлика от повечето агресивни продукти, розовата вода е изключително нежна и това я прави подходяща за всички видове кожа, особено чувствителна. Нещо повече, екстрактът от  роза Дамасцена моментално успокоява зачервяванията и дори подпомага възстановяването на увредени участъци.

Грижа за младежка кожа

Най-честият проблем при младежката кожа е склонността към възпаления и раздразнения. Качествената българска козметика за лице има високо съдържание на розово масло, известно с антибактериалните си качества. Локално приложено, то намалява болезненото възпаление, като бори бактериите, които го причиняват. Редовната употреба на продукти с високо съдържание на розово масло предотвратява появата на нови възпаления. Нещо повече, алергиите, които в днешно време са все по-чест причинител на неприятни петна и раздразнения, също се влияят отлично от розовите екстракти.

Грижа за зряла кожа

Грижата за зряла кожа е сериозно предизвикателство, като тенденцията е тя да започва във все по-ранна възраст и жените да полагат грижи за себе си, които видимо да се отблагодарят на по-късен етап. При българската козметика сигурният избор в борбата за стегната кожа е комбинацията от традиционни натурални съставки, като розово масло, розмарин и Lactobacillus bulgaricus и иновативни компоненти, като хиалуронова киселина, кератин и арганово масло. Изборът на правилната качествена козметика е лесен, ако сме наясно със съставките и тяхното действие. Нека разгледаме тези натурални съставки:

 • Екстрактът от роза Дамасцена има изключителни възстановяващи свойства, които помагат на кожата сама да изглади и заличи несъвършенствата. Тонизиращите качества на розовото масло от своя страна поддържат равномерния тен и свежестта на лицето.
 • Розмаринът е силен антиоксидант, който повишава еластичността на кожата, като подобрява метаболизма ѝ.
 • Lactobacillus bulgaricus съдържа естествени пробиотици и елиминира признаците на умора.
 • Хиалуроновата киселина е световноизвестна със способността си да задържа огромно количество вода, което запълва бръчките и поддържа добрата кожна структура.
 • Кератинът има укрепващо действие и предпазва кожата от вредни външни влияния.
 • Аргановото масло омекотява кожата и се бори със сухите участъци.

Ключът към гладка и стегната кожа е ежедневната хидратация. Тя се постига чрез изграждането на навици за грижа, които стават неизменна част от ритуалите за красота.

Ефективната грижа за зряла кожа се постига лесно с качествена българска козметика, като се следват тези лесни стъпки:

 1. Почистване със 100% чиста розова вода – за да освежим кожата и я подготвим за деня;
 2. Нанасяне на дневен хидратиращ крем – за да пазим еластичността на кожата и да изравним тена;
 3. Грижа за околоочния контур – за да прикрием следите от умора и да изгладим фините бръчки;
 4. Премахване на грима и замърсяванията вечер – за да почистим бързо само с един продукт, например мицеларна вода с роза;
 5. Нанасяне на нощен крем – за да се подмладяваме, докато спим;
 6. Редовна употреба на подмладяващи маски – за да поддържаме чудесния вид на кожата на лицето и шията.

Предложенията на нашия сайт са внимателно подбрани, за да може всяка дама да открие подходящия продукт и да се радва на красива и млада кожа.

Много ще се радваме, ако дойдете на и място в магазина ни в София на адрес бул. „Витоша” 28, за да си поговорим за качествата на българската козметика.
марки
Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече