Идеи за коледни подаръци: оригинални предложения (2019)

Идеи за коледни подаръци: оригинални предложения (2019)

22 ноември 2019

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Очарованието на домашната топлина и времето, прекарано с най-близките, няма аналог през годината. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога. Следват дълги и мъчителни дилеми, които много често завършват с титаничен провал и няколко чифта еднакви домашни пантофи. Другият, много по-здравословен подход е да гледаме на избора на подарък като начин да зарадваме близките си. Рационално погледнато, подаръците в същината си трябва да предизвикват усмивки, при това и у двете страни. Затова с тази статия искаме да Ви улесним, като Ви дадем  съвсем конкретни идеи за подаръци за Коледа.

 

Коледни подаръци за мъже

 

Мъжките подаръци за Коледа по ред причини са непреодолимо затруднение за мнозина. Проблемът при тях е вредното всеобщо схващане, че мъжете не се трогват от семейни празници. Така настава едно сякаш вековно чудене какъв е подаръкът, който създава коледно настроение и същевременно утвърждава конвенционалната представа за мъжественост. Истината е, че този подход единствено ощетява мъжете. Да, повечето може би не биха останали очаровани от чаша със снежен човек. Но има безброй решения, които са свързани с дома и са предназначени за мъже. Ако търсите подробни насоки, вижте статията ни тема "Подаръци за мъж: оригинални и стилни идеи". Междувременно, ето и някои конкретни предложения за зимните празници:

 

Подаръци на алкохолна тематика

Дървено буре за вино и ракия - Идея за коледен подарък

 

 

Зимните празници са точния момент за такива изненади. Първото ни предложение в тази категория е дървено буре за вино и ракия. То е изработени ръчно, което ще впечатли от пръв поглед получателя. Действително бурето е направено с много майсторство, което няма да остане незабелязано от един мъж. То е абсолютно неочакван подарък, който ще намери място и в интериора. Естествено най-добре е да го допълните с бутилка хубаво българско вино. Ако човекът, за когото избирате, да не е традиционалист и фолклорните мотиви не са подходящи, можете да се спрете на вино в интересна бутилка. Тя със сигурност ще бъде запазена за украса дълго след консумация.

 

Подаръчен комплект за мъж

 

Мъжки козметичен комплект - идея за коледен подарък

 

Ако предпочитате да заложите на сигурен подарък, винаги можете да се ориентирате към мъжки козметичен комплект. Обърнете внимание на селекцията от продукти. Мъжете са практично настроени и е за предпочитане всички елементи да влязат в действие. Изберете комплект с душ гел, защото е универсален продукт, който ще бъде използван със сигурност. Ако не сте сигурни какви аромати предпочита човека, най-добре изберете сет, който не включва парфюм или тоалетна вода. Ароматите на кремовете, душ геловете и останалата козметика за баня са стандартни и достатъчно деликатни, за да ги одобрят всички.

 

Коледни подаръци за жени

 

Когато избирате подарък за Коледа за жена, заложете на домашната тематика или качествената козметика. За много от жените тези празници са повод да украсят и обновят дома. Те навярно са се захванали с това още от началото на месеца. По Коледа това настроение кулминира и се вълнуват от всичко, свързано с интериора и домашната обстановка. Това не следва да Ви успокоява, че абсолютно всичко би се харесало. Напротив, изборът е труден, понеже жената вече има изградена концепция, в която Вие и Вашият подарък трябва да се впишете. Това прави добро впечатление не само защото е признак на добър вкус от Ваша страна, а защото показва, че обръщате внимание на семейния уют. Ако имате нужда от насоки как да подберете перфектния дар, вижте статията ни "Подарък за жена: как да я впечатлим?" Ето и някои по-конкретни идеи за тази Коледа.

 

Подарък за Коледа за любимата

Керамична ваза - идея за подарък за коледа

 

За Коледа изберете подарък за любимата, който ще остане на видно място не само до Нова година. Чудесна идея са нестандартните аксесоари за дома. Арт керамиката в този случай е огромна изненада. Интересните форми и смелите цветове демонстрират, че старанието Ви при избора, защото всяка дама веднага ще разбере, че той не е бил лек. Съветът ни тук е да първо да подберете мотив, а след това да съчетаете две или повече изделия. Ако например приемем, че дамата е почитател на котките, можете да комбинирате ваза, фруктиера и чиния в един и същ стил, които се допълват перфектно. Гарантираме Ви бонус точки, когато приятелките ѝ забележат тези аксесоари и се впечатлят.

 

Подарък за близка приятелка

 

Понякога се затрудняваме да решим какво да вземем дори за приятелките си. В този случай заложете на висококачествената козметика. Сега е моментът например да споделите отличния ефект на екстрактът от българска роза. Ако добре познавате дамата, можете да се решите да изберете парфюм. Ако не сте сигурни за предпочитанията ѝ, розара е универсално решение. Тя е нежна и ненатрапчива, а козметичните ѝ ефекти са ненадминати. Можете да съчетаете няколко продукта по своя преценка, като например лосион за тяло, маска за коса и балсам за устни. Съветът ни е да не рискувате с грижа за лице, тъй като тя е строго индивидуална. Придържайте се към стандартните продукти с чаровни опаковки и винаги ще имате успех.

 

Коледни подаръци за родители

 

Огромният избор действително ни кара да забравим, че празниците са точно повод за приобщаване и преоткриване на семейната топлина. Затова и семейните подаръци за Коледа имат за цел да покажат на най-близките ни хора, че мислим за тях и ги ценим. Не е необходимо да влагаме твърде много средства. Най-важно е да помислим добре кое би зарадвало членовете на семейството. Разбира се, най-ценен е самият жест, но това е и възможност да изразим своята обич. Единият вариант е да вземете общ подарък. Сервизите и комплектите за хранене са удачен вариант, понеже винаги са нужни и на пазара има много красиви предложения. Ако обаче търсите индивидуални изненади, ето нашите идеи:

 

Коледни подаръци за мама

 

Крем за ръце с роза - Идея за коледен подарък

 

Главната цел на подаръкът за мама е да засвидетелства нашата признателност за безусловната любов и грижа, която получаваме от нея. Тук категорично не става дума за скъпи и луксозни подаръци. Майките наистина заслужават най-доброто, но най-доброто е уважението и обичта на децата. Поколението на нашите родители има добро мнение за българските продукти. Затова изберете подарък произведен в България и с наши съставки. Една много мила идея е да вземете крем за ръце с роза и да го съчетаете с кухненски ръкохватки със същия символ. Поднесете с благодарност за топлите прегръдки. Така буквално и метафорично ще отвърнете на грижите, които получавате от майчините ръце.

 

Подаръци за бащи

 

Дърворезба - Идея за коледен подарък

 

За бащите също е важно да покажете сериозното си отношение към семейството и дома. В българската традиция мъжът се слави със своята сръчност. Затова можете спокойно да заложите на българската ръчно изработена дърворезба. Можете да избирате от различни модели и размери. Важно е да присъства традиционната символика. Ако баща Ви вече не живее в града, от който е родом, поднесете му дърворезбован пейзаж на родното му място. Ако е религиозен човек, изберете пано с изображение на някой от известните православни храмове и манастири у нас. В случай че не искате подаръкът да има единствено декоративна стойност, можете да се спрете на бъклица от дърворезба. Тя е напълно функционална и същевременно се вписва в интериора на българския дом.

 

Коледен подарък за баба

 

подарък за баба гювеч

 

За любимата баба задължително се иска хубав подарък. Бабите са абсолютния символ на коледните празници. Те създават топлината в семейството не само с несравнимите си гозби. Баба винаги е човекът, който ни чака с отворени обятия и се радва на всеки момент, който споделяме. Тя винаги вярва в нас, подкрепя ни и от нея чуваме най-топлите и искрени пожелания. Ние знаем, че и Вашата баба Ви пожелава да сбъднете желанията си, защото тя точно това иска за Вас. Знаем също, че само на нея вярвате, когато чуете това пожелание. Затова ще бъдем традиционалисти и тъй като вече споменахме бабините гозби, ще Ви предложим да ѝ подарите един хубав български гювеч. Естествено, съветваме Ви да е достатъчно голям, за да има за всички от любимите ястия (а и да има повече за Вас самите; спокойно, по Коледа е позволено).

 

Подаръци за Коледа за деца

 

Матрьошка - Идея за коледен подарък

 

Една от най-лесните наглед задачи е да изберем детски подарък за Коледа. Всички деца обичат играчки и това е изцяло в наша полза. Въпросът е, че е хубаво да избираме играчки от естествени материали. Освен това подаръкът трябва задължително да е съобразен с възрастта на малчуганите. За най-малките Ви препоръчваме да няма дребни части, които могат да погълнат. За дете над годинка една чудесна идея са матрьошките. Тези позабравени кукли се завръщат на мода по две причини. Първо, те са много забавни и децата им се радват, което е важно. Второ, оказва се, че са полезни за когнитивното развитие. Неизчерпаемите комбинации и повтаряемите действия помагат на децата да развият пространственото си мислене. Затова са не само интересна, но и полезна играчка. В зависимост от предпочитанията се предлагат с различен брой части.

 

Коледни сувенири

 

Стъклено Преспапие - Идея за коледен подарък

 

Истината е, че зимните празници няма да са същите без любимите коледни сувенири. Тяхното очарование се крие именно в познатите мотиви. Искрящите частици, ярките червени нюанси и палавите снежинки създават уюта на празника. Той се състои в очакваната атмосфера, която всяка година ни приютява в приказния коледен свят. Коледните сувенири са подарък за всяка възраст. Освен това не е нужно да се чудите дали сувенирът ще пасне на интериора. Той просто няма как да не подхожда на коледната украса, която всички са сложили още преди Бъдни вечер. Класическият избор е преспапие, под чиито стъклен купол се крие красива гледка от България. Бъдете смели в избора на сувенири за коледа и зарадвайте близките си хора, като добавите празнично настроение.

 

Това са нашите тазгодишни идеи за коледни подаръци за близки, приятели и познати. Надяваме се да сме Ви вдъхновили и да изберете най-хубавите изненади. Не забравяйте, че ролята на подаръците е да изразят нежност и внимание. Затова не е нужно да са прекалено скъпи или големи. Най-важното е да ги поднесете с усмивка, прегръдка и искрено пожелание. Семейната сплотеност и близостта между хората са истинските чудеса, които се сбъдват по Коледа.

 

Кутии за подаръци - Идеи за коледен подарък

 

Ние сме във вихъра си, когато става дума за подаръци. Затова Ви подготвихме и статия на тема "Идеи за подаръци за всички и за всеки повод". Вижте и нея, за да сте добре подготвени при всеки повод. Разгледайте и целия ни блог; със сигурност ще се вдъхновите.


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада.

прочети още

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. В тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци според човека и събитието, за което са предназначени.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

прочети още

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме.

прочети още

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи. Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още