Идеи за подаръци за всички и за всеки повод

Идеи за подаръци за всички и за всеки повод

22 ноември 2019

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме. Освен това обаче, на нас ни е нужно и време, за да помислим, да направим проучване и да вземем най-правилното решение. Истината е, че животът в днешно време е достатъчно натоварен, за да се налага сами да се справите с това предизвикателство. Все пак има хора, за които просто е много трудно да намерим подходящ подарък. Затова сме насреща да Ви дадем наистина приложими съвети как да се справите най-лесно този път. Тази статия ще Ви ориентира в света на подаръците, понеже никое предизвикателство не е трудно, ако знаем откъде да започнем.

 

Как да изберем хубав подарък?

 

 

Нека първо поговорим за самия начин, по който вземаме решения за покупка на подарък, и защо тези решения са толкова трудни. Причината са социалните стереотипи, които категоризират интересите на хората. Според общата нагласа за жените винаги са подходящи разкрасителни пособия, от които пазарът изобилства. Мъжете от своя страна в стандартния случай не се интересуват толкова от външния си вид и това значително намалява опциите за подарък. Нека още сега Ви успокоим, че това просто не е така. Подарък не се избира по толкова общ и стереотипен начин. Напротив, редно е да подходим индивидуално и да помислим за реалните интереси, хобита и любими теми на човека. Ако променим нагласата си, ще започнем да избираме подаръци за личност, а не за група от хора, към които тази личност се предполага, че спада. Това ще ни улесни многократно.

 

Подаръци за мъже

 

 

Всички признават, че по-трудно се избират коледни подаръци за мъж. Това е така, понеже мъжете често демонстрират по-прагматично мислене от жените. Те не искат да се затрупват с вещи без конкретно приложение. Най-добрият вариант е подаръкът да е практичен и да може да се използва често. Помислете за заниманията, на които мъжът посвещава свободното си време. Със сигурност ще се сетите къде прекарва време и с какво се захваща. Ако не сте сигурни, припомнете си скорошни разговори, в които е споделил тема, която в момента го вълнува. Ако сте жена, то тук имате стратегическо предимство, тъй като се оказва, че жените слушат по-внимателно и забелязват малките детайли. Ако човекът е споменавал за свой проблем, подарете решение. Ако е споменавал за дадена амбиция или план, нека подаръкът Ви да го насърчава да го реализира. Така ще сте сигурни, че Вашата изненада не просто ще влезе в употреба, а ще го накара да се почувства добре. За сме още по-подробни, решихме да посветим цяла отделна статия на темата: "Подаръци за мъж: оригинални и стилни идеи".

 

Подаръци за жени

 

 

Подаръците за жени наистина не са толкова трудна задача. Нека обаче да страним от стереотипите, че всяка жена се радва на козметика и бижута. Когато предстои празник на наша близка дама, редно е да изберем изненада, с която да демонстрираме уважение, признание и най-вече да покажем, че я ценим като човека, който е. Вземете подарък, който изразява нежност и грижа. Ако жената е грижовна и отзивчива, нека подаръкът Ви е жест на благодарност, с който Вие се грижите за нея. Това важи за всеки един повод, при който искате да зарадвате някоя скъпа дама. Тук, разбира се, не говорим за подарък, който утвърждава работата ѝ в семейството или дома. Говорим за истински жест, който показва, че оценяваме тези усилия. Затова вместо да подарявате поредната чаша със стереотипен надпис, по-добре вземете нестандартен аксесоар за дома. Той ще служи за акцент в интериора и така ще покажете, че Вие също сте ангажирани към семейното пространство и неговия уют. Това е много по-ценно за любимата. Ако Ви е нужно още вдъхновение, вижте статията ни "Подарък за жена: как да я впечатлим?", където разясняваме много сложни въпроси за жените.

 

Подаръци за Коледа

 

 

Пазаруването за коледни подаръци плаши доста от нас. Докато за останалите поводи избираме подарък за един конкретен човек, тук се налага да мислим за много хора. При големите семейства, които обичат да прекарват зимните празници заедно, пазаруването се превръща или в кошмар, или в машинална дейност. И в двата случая резултатите далеч не са успешни. Колективните подаръци в повечето случаи не са добър вариант, тъй като се чувстваме задължени да обърнем внимание на всеки индивидуално. И докато умуваме какво да купим за семейството, дори не сме започнали да мислим за приятелите. Съвсем разбираемо е защо повечето хора се чувстват погълнати от този проблем. Това напрежение превръща един прекрасен жест в досаден ангажимент и по този начин отнема от чара на празника. Ние обаче сме насреща и сме подготвили цяла статия с идеи за подаръци за Коледа. Вижте я и си спестете затрудненията този път.

 

Коледен подарък за мъже

 

 

Изборът на подарък за Коледа за мъж е труден, понеже е жертва на един сериозен парадокс. Коледа е семеен празник, а според жестоките стереотипи мъжете не се вълнуват от семейния уют. В момента, в който се абстрахирате от тази заблуда, ще изберете най-хубавите коледни подаръци за мъжете край себе си. За да се впишете в коледния наратив, помислете за любимите занимания на мъжа в дома му и със семейството. Освен това, празниците са повод за многобройни семейни вечери и събирания. Това е момента да добавите бутилка интересен алкохол към изненадата, която ще бъде споделена с близките хора.

 

Оригинални подаръци за Коледа

 

 

Оригиналните подаръци за коледа съчетават зимната тематика с интересно хрумване, което да развълнува получателя. Традиционния подход е свързан със снежни пейзажи и коледни сувенири. Те са хубава идея, защото са универсални и можете да ги подарите на почти всеки. Важното при избора е да съобразите цветовете и материалите с интериора на дома, за който са предназначени. Керамиката е най-разпространеният вариант, но можете да разнообразите със сувенири от дърво, стъкло или мед. Единственият потенциален проблем е, че по времето, когато ги подарите, хората вече са украсили. Затова помислете внимателно и се постарайте да изберете сувенир, който да се впише успешно в обстановката.

 

Подаръци за Св. Валентин

 

 

Свети Валентин всяка година поставя огромно напрежение за избор на хубав подарък. Самите ние признаваме това. Но самото осъзнаване на този факт ще отрезви преценката Ви и ще Ви помогне да вземете най-правилното решение. Конвенциите повеляват сърца, плюшени играчки и шоколад. Ние Ви съветваме добре да се замислите дали това ще се хареса на Вашия партньор. Има сантиментално настроени хора, които ще оценят такъв подарък. Има обаче и много жени и мъже, които няма да останат впечатлени. Сигурният ход е да комбинирате стандартните символи на празника на влюбените с индивидуален подарък. Не е нужно той да бъде голям или скъп, а да показва внимание. Хубава идея е освен букет да подарите и ваза на любимата дама, а след това редовно да ѝ носите и цветя. Така жестът няма да е просто за Св. Валентин, а ще Ви позволи във всеки момент да изразите любовта си. За мъж изберете хубава бутилка вино и я съчетайте с елегантен тирбушон или многофункционална отварачка за много бъдещи наздравици. Подобни подаръци носят романтично настроение, но надхвърлят валентинската реторика.

 

Подаръци за лични поводи

 

Рожден ден

 

 

Подаръците за рожден ден са лека задача в сравнение с останалите поводи. Влезте в конкретика и се замислете какво е най-характерно за рожденика. Колкото по-бързо се сетим за интересите на човека, толкова по-лесно ще изберем перфектния подарък. Може би рожденика обича да чете или да посещава определени културни събития. Или пък има афинитет към конкретно приложно изкуство, като например грънчарство. Много хора колекционират някакъв вид предмети, което значително би Ви улеснило, понеже можете да подберете ново попълнение към колекцията им. Не забравяйте, че рожденият ден е личен празник, така че следва да подходите лично. Не подарявайте колективни или семейни подаръци, а изразете внимание към празнуващия.

 

Подарък за имен ден и кръщене

 

 

Преди години битуваше обичаят, че на имен ден се ходи без подарък. Сега определено не е така. Най-добрата отправна точка при решението с какво да изненадате именика е нагласата, че това е традиционен празник. Това важи със същата сила и за кръщенето. На практика, това са празници на името, което човек носи. Много от имената са свързани с религиозен закрилник. Затова иконата е чудесно решение за такъв повод. Съветваме Ви да избирате ръчно рисувани икони. България има традиция в православната иконопис, така че без проблем ще откриете качествени канонични икони за подарък.Годишнина

 

 

Годишнината, за разлика от рождените и имени дни, е общ празник. При него от една страна сте улеснени, защото избирате един подарък за двама души. От друга страна, задачата не е лека, понеже изненадата трябва да зарадва и двамата. Ако избирате подарък за годишнината на родителите си, ориентирайте се към предмети, които ще използват заедно. Те може да са за дома под формата на декорация или сервиз за алкохол или хранене. В случай че търсите подарък за годишнина за любимия човек, ключът е споделеността. Направете изненада, която да показва, че обичате времето, което прекарвате заедно, тъй като годишнината отбелязва именно него. Подаръкът може да бъде тематичен, свързан с любимо общо занимание. Може да бъде и универсален, като например сервиз за кафе, който да символизира сутрините, които посрещате заедно.

 

Ние вярваме, че единственият начин да изберете оригинален подарък е да помислите за човека, за който е предназначен. Близките ни хора имат специално място в живота ни, тъй като ни вдъхновяват, подкрепят и обичат. Именно това следва да изразява и вашата изненада. Начина да го постигнете е да помислите какво прави празнуващият специален и какво го вълнува. Със сигурност познавате любимите си хора достатъчно добре, за да знаете отговорът на този въпрос. Има, разбира се, ситуации, в които все пак се затрудняваме с избора. За тези случаи разгледайте нашия блог, където сме Ви подготвили много оригинални идеи за конкретни поводи.

 

 

Разгледайте останалите статии в блога на TopGifts.


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада.

прочети още

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. В тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци според човека и събитието, за което са предназначени.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

прочети още

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога.

прочети още

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи. Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още