Свети Архангел Михаил

Този артикул се предлага в следните размери:

10x15 см, 15х21 см и 20х26 см. Моля, изберете размер от падащото меню и вижте съответната цена.

 

Архангел Михаил

Архангел Михаил е ключова фигура в християнската религия. Той е най-главният сред архангелите и негова е ролята да пази небесното царство. Той съпровожда душите на мъртвите до рая или ада. Именно Архангел Михаил успява да прогони Сатаната. Той е воин и бива изобразяван в православните храмове с оръжие, а понякога и със свитък. Той пази душите на вярващите от зли помисли и непрестанно се бори със злото. Празникът на Архангел Михаил е Архангеловден и се отбелязва на 8 ноември.

 

Православна икона на Архангел Михаил

Архангел Михаил е воин, който води небесните сили в битките със злото. Виждаме го още на входа на храмовете, където държи меч. Той ни приканва да влизаме в църквата или параклиса с чисти помисли. Иконите на Св. Архангел Михаил са подходящи за подарък за нов дом, особено при освещаване, понеже ще носи закрила от невидимите сили на злото. И изобщо, Архангел Михаил пази членовете на семейството от заплахите, които не усещат. Той дава упование в тежки моменти и помага при вземането на решения, тъй като ни направлява в праведния път. Той помага на спящите и болните и има велики лечебни сили.

 

Ръчно изработена икона на Архангел Михаил

Иконите, които предлагаме в онлайн магазина на TopGifts, са 100% ръчно изработени. Те са рисувани от сръчни български майстори-иконописци и всички следват строго каноничните предписания на православната църква по отношение на изобразяването на светците. Иконите са рисувани върху дърво. Изображенията са с отлично качество, което гарантира дългогодишна издръжливост. Това ги прави чудесни подаръци за закрила и помощ. Всяка една икона има и сертификат.

 

Разгледайте и останалите икони, които предлагаме в този онлайн магазин. Всички те са изработени изцяло ръчно и съблюдават православния канон.

18,00 лв. 15,30 лв.
Базова цена: 15,30 лв.
Моля, изберете: