Света Богородица Троеручица

Уважаеми клиенти, тази икона се предлага в три размера:

10x15 см, 15х21 см, 20х26. След като изберете размер от падащото меню, ще видите неговата цена.

 

Икона Света Богородица Tроеручица

Това е репродукция на известната икона Света Богородица Троеручица. Нейният оригинал се съхранява в Троянския манастир. За нея се казва, че носи чудотворна сила и помага при всякакви беди. Според легендите, името ѝ идва от Св. Йоан Дамаскин, който живял в Сирия. Заради клевета, той бива осъден и ръката му бива отсечена. Горещите му молитви към Богородица обаче му помагат; става чудо и той бива излекуван. Затова третата ръка е всъщност сребърно копие на неговата чудотворно излекувана ръка. Именно тази икона дава светостта на мястото, на което е построен прочутият Троянски манастир. Тя е донесена от далечни земи и е трябвало да продължи пътя си на север. Иконата обаче сама дава знак, че трябва да остане на това място, където по-късно бива изградена първо малка църква, а по-късно и цял религиозен комплекс.

 

Български икони с Богородица

Българските икони следват традициите на страната и народа в областта на православното религиозно изкуство. Те са идеални за подарък за вярващи хора, които търсят помощта на бог и се обръщат с признателност и закрила към небето. Българските икони обаче имат и висока стойност на произведения на изкуството. Затова можете да бъдете сигурни, че ще бъдат оценени заради закрилата, но и заради красотата си.

 

Икона на Богородица с Младенеца

Има много интерпретации на образа на Света Богородица с Младенеца. В случая на иконата Троеручица, тя дава закрила и сила на хората, които най-много се нуждаят от тях, заради сполетели ги беди или болести. Силната връзка между майката и божия син е символ на връзката между вярващите и бог. Това е причината иконата Троеручица да бъде идеален подарък за дома, за семейно щастие и здраве..

 

Ръчно изработена икона на Богородица

Всички икони, които предлагаме, са изцяло ръчно изработени. Те са нарисувани върху дърво. Изработката им е фина и висококачествена и това ясно си личи от трайността на изображението. Тези икони дълго време ще закрилят дома Ви и ще Ви носят успокоение, здраве и чистота на духа. Иконите от TopGifts са направени 100% според канона на православното Християнство. Затова можете да бъдете сигурни, че ще помогнат молитвите Ви да бъдат чути и да живеете в единство и хармония с вярата.

Разгледайте и останалите икони, които предлагаме.

18,00 лв. 15,30 лв.
Базова цена: 15,30 лв.
Моля, изберете: