Луксозни подаръци: как да се отличим на официално събитие

Луксозни подаръци: как да се отличим на официално събитие

10 декември 2019

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. Скъпите изделия допринасят за нагласата, че ставаме част от уникално събитие, което няма да се повтори. Луксът се състои именно във възможността да увековечим момента по артистичен и изискан начин. Затова в тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци. Ще обсъдим как да вземем правилното решение според човека, за когото е предназначена изненадата. Ще се спрем и на отделни събития, при които луксът е характерна черта.

кутии за луксозни подаръци

 

Луксозни подаръци за мъже

Когато избираме изненада за мъж, хубаво е да имаме предвид, че мъжете по принцип се проявяват като по-прагматични от жените. Затова и много държат на качеството. Луксозните подаръци за мъже са отличен начин и Вие да демонстрирате добър вкус. В зависимост от събитието можете да се насочите към предмет с културна или естетическа стойност. Във всеки случай, целта на такъв аксесоар е да допринася за имиджа на получателя. Съветът ни е да се придържате към семплите линии и ясното предназначение. Избирайте представителни изделия, които човекът спокойно би изложил в професионална обстановка. Има голяма вероятност артикулът да намери място именно в офис или кабинет. Насочете се към благородните метали и културните препратки, тъй като те създават атмосфера на неподправен лукс. Една универсална идея тук е сребърният ритон, реплика на част от древно съкровище:

луксозен подарък за мъж

 

Луксозни подаръци за жени

Луксозните подаръци за жени следва да изразяват нежност и уважение. Обикновено търсим такива елегантни предмети, когато искаме да засвидетелстваме своята любов, признателност или почит към дамата. Затова и мотивите на изненадата е добре да са в унисон с тона на повода. Ако търсите романтичен дар и държите на изискания стил, насочете се към златните орнаменти. Няма да Ви съветваме да подарявате бижута, тъй като това е предвидим ход. Цветята от благородни метали и по-конкретно розите от злато са оригинални по един изтънчен начин. Те правят комплимент към стила на дамата, като го съчетават с Вашето отношение към нея.

 

роза от злато

 

Стилен подарък за учител

Академичните поводи задължително изискват хубава изненада за любимите учители. Така демонстрирате уважението и признателност към техните заслуги и умения. При завършването на випуска, класният ръководител заслужава луксозен дар, който да остане за спомен от класа. Това е не просто сувенир, а препратка към интелектуалните интереси на преподавателя. Затова един от начините да подберете изненадата е според научната област на учителя. Има редица изискани предмети, вдъхновени от литературата, историята и точните науки. Те ще покажат на учителя, че цените както личните му усилия да възпита учениците, така и неговите способности да ги обогати интелектуално. Пример за такова стилно изделие е позлатеният плакет с кирилица, който е отличен избор за класния ръководител или учителят по български език и литература.

 

подарък за учител

 

Луксозен подарък за шефа

Бизнес постиженията и големите празници са задължителен повод за подарък за шефа. Ясно е, че хората на ръководни постове ще бъдат поласкани от Вашето внимание. Те обаче ще оценят самият жест, тъй като той ще се впише във вълнуващата обстановка. Важно е да съобразите изненадата с повода. Тук Ви съветваме да изберете артикул, който началникът може да сложи в офиса или да отнесе вкъщи. Това остава на неговата преценка, но е Ваша задача да подберете стилен и изискан предмет. Не забравяйте, че този дар ще бъде забелязан от останалите екипи, другите мениджъри, а потенциално и от клиенти и партньори в зависимост от обстановката. Затова е задължително да проявите добър вкус и далновидност в избора. Един наистина безопасен и впечатляващ избор е луксозен стенен часовник с български символи. Той символизира традициите и тяхната съвременна интерпретация, които успешният началник използва в работата си.

 

луксозен стенен часовник

 

Изискани изненади за специални поводи

Най-специалните поводи изискват внимание и разумен подход при избора на изненада. Тук, разбира се, става дума за паметни събития, които бележат високо постижение или незабравим житейски момент. Сватбите, дипломирането и юбилеите са примери за такива събития. При тях искаме да поздравим празнуващите за изминалия период, увенчан с успех, както и да им пожелаем благополучие през идните дни. Няма по-изискан начин да го направим от луксозните подаръци. Те носят неповторимо усещане за отлични резултати и значимост, с които всеки би искал да отбележи своя важен ден.

 

празнични кутии за подаръци

 

Луксозни подаръци за юбилей

Юбилеите бележат края на десетилетие и съответно следва да са изпълнени с празничен лукс, който да подобава на личните постижения. Тук спокойно можем да Ви посъветваме да изберете дар със съчетание от сребро и злато. Среброто е символ на аристократизъм и дава благороден нюанс на посребрените коси. Освен това, то има колкото елегантен, толкова и младежки дух. Златото е символ на завоювани върхове и големи успехи. Затова такъв луксозен подарък обещава да вдъхнови получателя си за потенциала на идните дни. В крайна сметка, юбилеят е край на десетилетие също толкова, колкото е и начало на ново. За юбилей подарете реплика на част от съкровище от Врачанската могила от сребро и злато.

 

подарък съкровище от Врачанската могила

 

Луксозни подаръци за сватба

Сватбата категорично е един от най-паметните моменти в живота на двама души. Действително в днешно време има тенденция жестовете да бъдат под формата на определена сума. И Вие, и ние обаче знаем, че бракът следва да се отпразнува и с подобаващ дар за спомен от събитието. Златото е абсолютно задължително. Нашата препоръка е репликата на фиала от Панагюрското съкровище. Оригинално този съд е част от ритуален сервиз, който древните траки са използвали при тържества от знатно величие. Затова и фиалата е най-подходяща именно за подарък за сватба.

 

Луксозен подарък за сватба

 

Какво да подарим за абитуриентски бал

Абитуриентският бал бележи края на практически детските години и началото на зрелия живот. Успешното дипломиране е първата стъпка към големите житейски постижения. Такъв момент определено заслужава скъп подарък, който да покаже на абитуриента колко специален е денят. Ако търсите сувенир за млад човек, с който да го поздравите за завършването на училище и да му пожелаете успех занапред, ние знаем точно какво Ви е нужно. Не е необходимо предметът да е много голям, тъй като младите хора оценяват самия жест. Освен това е по-вероятно да вземат със себе си по-малко, символично изделие, когато се местят да учат в друг град. Тук предложението ни е позлатена розета от Плиска. Оригинално тя дава закрила на своя притежател, което би било и Вашето пожелание за този повод.

 

луксозна реплика на розета от Плиска

 

Луксозни подаръци за дома

Когато близки хора се нанасят в нов дом, от наша страна е хубаво да изкажем благопожелания. В този случай Ви е нужен стилен подарък за ново жилище, с който да поздравим семейството за този важен ход. Хубаво е изделието да бъда съобразено с интериора и стила на дома. За да сте спокойни, че предметът ще се хареса на обитателите, направете сигурен избор и вземете златен аксесоар за дома. Благородните метали подхождат на всяка обстановка и придават елегантност и завършеност. Идеята ни за този повод е луксозната реплика на ритон от Панагюрското съкровище. Този луксозен сувенир има нежна форма и деликатно присъствие в помещението. Със сигурност семейството, на което отивате на гости, е вложило много труд и мисъл в обзавеждането и подредбата. Ваш ред е да ги поздравите за това и да допринесете за стила чрез изискан и скъп аксесоар за новия дом.

 

реплика на Панагюрското съкровище за подарък

 

Това са нашите идеи за луксозни подаръци за важни поводи. С тях несъмнено ще накарате близките си хора да се почувстват специални. Това е гарантираният начин да отбележите големите събития по уникален начин. Освен това, именно с тези луксозни сувенири ще направите отлично впечатление. В такива важни моменти всеки от нас иска да се представи на добро ниво. Не пропускайте тази възможност и изберете подходящи изненади според стила и човека, за когото са предназначени. Разгледайте и останалите статии в блога на TopGifts, за да почерпите оригинални идеи.


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

прочети още

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме.

прочети още

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога.

прочети още

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи. Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още