Дървени кукли в национална носия 25см

Големи кукли с народни носии

Височината на тези кукли е 25 см. По-големият размер позволява впечатляващо детайлна изработка. Куклите са облечени с абсолютно реалистични носии. Имат ризи с дантелени ръкави и поли с шевица. Елеците им също са ръчно украсено с везба.  Тези персонажи имат и коса, направена от текстилна връв. Руменината по бузите им е кулминацията на старовремския идеал за красота на една млада и нежна девойка. Кукличките са много миловидни; очите им са големи и широко отворени. Погледът им е бодър, а усмивката – деликатна.

 

Кукла момиче с носия

Куклите момиче в носия са изработени изцяло ръчно. Авторът им е изключително талантлив български майстор куклар. Този занаят изисква не просто сръчност, а непогрешимо око за детайла и перфектно познаване на фолклорната естетика. Момичетата в народни одежди се предлагат с различни аксесоари от облеклото. Някои са с пендари, а други носят цветя. Някои имат венци, а други са закучени с малко букетче. Пафтите и коланите следват строго истинските украшения, които българските са слагали преди векове. Всички са с дълги и тежки забрадки. По дрехите ще видите различни извивки и форми от шевица, характерни за различни краища на България. Полите са украсени с пайети в златист цвят, които съответстват на златните монети и пендари от миналото. 

 

Колекционерски кукли

Тези артикули имат не само естетическа, но и колекционерска стойност. Ако имате приятели, за които знаете, че харесват подобни предмети, не се колебайте да им направите такъв подарък. Тъй като всеки артикул е правен 100% на ръка, всеки един е уникален. Това означава, че би се превърнал в перфектно допълнение към колекция. Самостоятелно куклите са интересен акцент като декорация. Подходящи са за изненада на чужденец, понеже хората от други страни винаги се възхищават на красивия ни фолклор. Тези сувенири не са играчки, а по-скоро служат за украса и за спомен от България. Въпреки това, по-големите деца биха ги оценили и биха им се зарадвали много. Вижте и останалите модели в категория Кукли с народни носии. Там ще намерите вдъхновяващи идеи за традиционни подаръци и още много сходни сувенири. Предлагаме ги в разнообразни размери, както и в комплекти. Изберете тези, които най-много Ви допадат и поръчайте тук или ни посетете в София на бул. “Витоша” 28.

Цената е за бройка.

Снимката е примерна.

47,00 лв. 39,95 лв.
Базова цена: 39,95 лв.
Моля, изберете: