Купа Троянска керамика

Скъпи клиенти, троянската керамика е известна със своето разнообразие от форми и цветове. Затова, моля, обърнете внимание, че този артикул се предлага в няколко цвята, всеки от които се предлага в различни размери. От падащото меню в дясната част на страницата можете да видите наличните разцветки и големини в диаметър. Посочете своя избор от падащото меню. Тогава ще видите съответната цена. След това отбележете колко броя искате да закупите и ги добавете към своята количка.

 

Троянската керамика е предпочитан стил при оборудването на народни заведения. Ако искате да поръчате съдове за своя ресторант, имайте предвид, че ние търгуваме и на едро.

 

Керамична купа с народни мотиви

Тези керамични купи са украсени с български фолклорни мотиви. Те се срещат не само в керамиката, но и в народните носии и дори в интериора на българския дом. За троянската керамика са характерни повтаряемите шарки, разположени в концентрични кръгове с различен цвят. Затова и при тези купи ясно се разпознават капки, точици, пеперудени крила и други. Тези мотиви са вдъхновени от природата. Затова някои от шарките наподобяват цветя, житни класове и слънца. Въображението на българските занаятчии рисува прекрасни картини върху керамичните съдове, които пазят възрожденския дух и непреходните обичаи.

 

Голяма купа от троянска керамика

Купите се предлагат в размери от 21 см, 24 см, 26 см и 30 см. Те са подходящи за сервиране на богата българска салата. Освен това, могат да се използват за декорация, особено пълни със сочни летни плодове. Багрите им са естествени и земни. Сред голямото разнообразие от налични цветове можете да изберете тези, които най-добре ще подхождат на Вашия интериор. Купите са също и оригинален български подарък за чужденци. Можете да изберете купи в различни размери, от които да съчетаете комплект. Това е един практичен и автентичен подарък, който ще зарадва всеки чужденец, а и всеки ценител на традициите. Купите са произведени от висококачествени и са изработени ръчно. Това означава, че шарките върху всяка една са уникални, което им придава неповторим чар. Разгледайте и другите артикули от троянска керамика и направете своя избор.

 

17,00 лв. 14,45 лв.
Базова цена: 14,45 лв.
Моля, изберете: