Мурсалски чай

Мурсалски чай: ползи и действие

Мурсалският чай се бере в местността Мурсалица, над родопското село Мугла. Той с право се счита за едно от чудесата на Родопите. Той е изключително полезен и действията му са разнообразни. Точно на този всеобхватен ефект се дължи славата на мурсалския чай. Някои от най-изявените ползи от консумацията му са:

  • Укрепва имунната система;
  • Ободрява и тонизира моментално;
  • Антианемичен ефект;
  • Регулира кръвното налягане и спомага за поддържането му в здравословни граници. По този начин помага за превенция на инсулт и инфаркт;
  • Подобрява състоянието на кръвоносната система и предотвратява атеросклероза;
  • Грижи се за храносмилателната система, като убива микробите. Затова е препоръчително да се приема при състояния като ентероколит, гастрит и други проблеми със стомашно-чревния тракт;
  • Подобрява потентността при мъжете;
  • Има силно противовъзпалително действие.

 

Как се приготвя мурсалски чай?

Начинът за приготвяне на мурсалски чай е много лесен и бърз. 1-2 стръкчета чай се поставят в около 300 мл вода. Чаят се вари само 1-2 минути, след което се запарва за 5 минути. Пие се горещ, защото така ободряващите му свойства са най-изявени. Можете да го подсладите с натурален мед за да бъде още по-полезен.

 

Мурсалски чай на добра цена

В онлайн магазина на TopGifts ще откриете качествени продукти на отлични цени. Мурсалският чай, както и всички останали чайове, които предлагаме, са натурални и чисти. Те съдържат единствено здравословни билки, събирани на ръка из дъхавите поля на България. Мурсалският чай е рядък и много полезен. Той е известен по света с благотворното си влияние върху целия организъм. Факт е обаче, че в България не е сред най-популярните билкови чайове. Опитайте го сега и се насладете на здравословното му действие и чудесния му аромат.

 

Освен мурсалски чай, тук ще намерите и много други натурални български чайове в категория Традиционни вкусове.

6,00 лв. 5,10 лв.
Базова цена: 5,10 лв.
Моля, изберете: