Наколенник от Врачанската могила - УНИКАТ!

Наколенник от Могиланската могила

Представяме на Вашето внимание един наистина ценен артикул с колекционерска стойност - висококачествена реплика на експонат от известното съкровище, открито при Врачанската могила. Оригиналният сребърен наколенник със златни елементи, както и останалите части от съкровището, са от четвърти век пр. н. е. Той е наистина ценна реликва, наследство от нашите предшественици. Мястото, където е открито съкровището, е Могиланската могила, намираща се на територията на днешния град Враца. Наколенникът е ярък пример за естетическите разбирания и творческа дейност на древните траки. Във всеки детайл от изработката му, се усеща тракийският дух. Сравнено с оригинала, визуално изделието по нищо не се различава от него. Репликата е изработена с изключително внимание. Всеки детайл от старинния предмет е пренесен върху наколенникът, който Ви предлагаме. Поръчвайки го, Ви уверяваме, че получавате нещо наистина уникално. 

 

Реплика на експонат от едно от златните съкровища на България

България се слави с едни от най-изящните златни съкровища от различни епохи, създадени от различните племена, населявали нашата родина през вековете. Най-много сред тях са онези, останали наследство от древните траки. Техните съкровища се отличават с характерен почерк. Всеки предмет, изобразява елемент от техния бит, култура и религиозни вярвания. Съдовете, накитите, оръдията на труда и украшенията са изпъстрени с множество орнаменти и изображения. Белег, че траките са били богат народ, е че повечето открити находки, са изработени от злато и сребро. От тези материали е направен и наколенникът, чиято възстановка можете да поръчате тук. Репликата също е сребърна със златни елементи. Тя представя образ на къдрокоса тракийска девойка с големи нежни очи. На челото ѝ е изписан красив венец. 

 

Наколенник от Врачанската могила - уникален подарък и безценен сувенир

Ръчно изработената реплика на TopGifts е изключително ценна. Подходящ избор за подарък при високопоставена визита - политическа или фирмена. Тази възстановка би изключително добре стояла добре в офиса, в залата, в която се провеждат важни срещи и съвещания. Би била отличен избор като подарък за ценители на българската история по случай значим повод. Без значение от случая, този артикул при всички обстоятелства е един наистина безценен сувенир. Обърнете внимание и на другите луксозни подаръци в нашия сайт! 

1 341,00 лв. 1 139,85 лв.
Базова цена: 1 139,85 лв.
Моля, изберете: