Пано от дърворезба "Стари къщи"

100% ръчно изработено пано от дърворезба от изкусните ръце на български майстор. Народни мотиви, характерни за традиционни български бит.

 

Пано от дърворезба

Паното от дърворезба "Стари къщи" представлява традиционен български сувенир. Паното е с изображение на българска къща в характерния за Възраждането архитектурен стил. Картината, която това пано изобразява, може да се види на редица реални и прочути места в страната, като Трявна, Арбанаси и други етнографски комплекси. В действителност обаче тя е изключително характерна и обичана гледка. Къщи в този стил могат да се видят в много български села. Под техния покрив са се сгушили духът на традицията и уважението към народния бит. Там са и най-съкровените детски спомени, към които този дърворезбован пейзаж винаги ще ни връща. Тези спомени топлят душата на всяка възраст и вдъхват смирение.

 

Пано за стена

Паната за стена са отличен начин да декорираме дома си с вкус и на достъпна цена. Както знаем, дървото е материал, който в различните си форми е често залегнат в интериора на съвременния български дом. Именно това прави паното за стена от дърворезба и чудесен подарък. Можете да бъдете сигурни, че всеки би одобрил този избор. Първо, дърворезбата подхожда на българския дом. Второ, гледката на старата българска къща извиква умиление и нежни спомени. Тя ни връща в най-хубавите детски години, прекарани именно в обстановката, която сръчният майстор така умело е пресъздал от дърво.

 

Съхранената традиция на българска дърворезба

Когато избираме предмети от дърворезба за подарък, ние помагаме да съхраним българската история. Те възпитават самосъзнанието да ценим и помним прекрасния български фолклор. Дърворезбата е стар нашенски занаят, който предците ни са успели да развият и съхранят чак до днес. Самата идея за епохите, които това изкуство е видяло и надживяло предизвикват дълбоко уважение както към предметите, така и към техните автори. Затова, когато поставяме в дома си пано от дърворезба, ние всъщност не просто украсяваме стените си. Нещо повече, ние изказваме благодарност към този занаят за приноса му към формиране и съхраняване на българската идентичност.

За още идеи за подаръци от дърворезба, вижте и останалите ни предложения в тази категория.

45,00 лв. 38,25 лв.
Базова цена: 38,25 лв.
Моля, изберете: