Подаръци за мъж: оригинални и стилни идеи

Подаръци за мъж: оригинални и стилни идеи

28 ноември 2019

Нека бъдем напълно честни: подаръците имат две функции. Първата е да зарадват човека, който има празник. Втората е да покажат личното ни отношение и да ни представят в добра светлина. Балансът между тези две цели понякога е много крехък. Затова изборът на подарък за мъж често затруднява както жените, така и мъжете. Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

 

 

 

Подаръци за мъже за рожден ден

 

Мъжките подаръци за рожден ден са истинско предизвикателство, когато познаваме рожденика отскоро. Това се случва в началото на връзката ни или когато сме в голяма компания. Ако търсим подарък за мъж, с когото излизаме отскоро, със сигурност искаме изборът ни да съответства на етапа на отношенията ни. Най-добрият съвет, който можем да Ви дадем в този случай, е да вземете това, което той е споделил с Вас за себе си, за отправна точка. Помислете за хобитата и интересите му, най-общо за начините, по които прекарва свободното си време. Това всъщност са и темите, на които хората си говорят, когато се опознават. Темите и дейностите, които го вълнуват, са най-доброто вдъхновение за подарък. Ако рожденикът е Ваш сравнително далечен приятел, вземете универсален подарък. Факт е, че ви цени достатъчно, за да Ви покани на празника си. Затова следва и от Ваша страна да го уважите с практичен подарък, който ще му бъде от полза, дори да не изразява лично отношение.

 

Подаръци за юбилей на мъж

 

юбилей

 

Юбилеите са важни поводи, които изискват сериозно обмисляне на изненадата. Разбира се, всичко зависи от възрастта на мъжа. Ако става дума за човек на 30-40 години, разковничето е към амбициите и талантите му. Това е изключително активна възраст, в която човек си поставя житейски цели и работи усърдно по реализирането им. Затова няма да сгрешите, ако потърсите вдъхновение именно там. Помислете за проектите, с които се е захванал. Нека подаръкът Ви да го мотивира да се бори за успеха и да надхвърли целите си. Несъмнено ще направите много силно впечатление, ако подаръкът Ви е свързан с плановете за развитие на мъжа. Подобна изненада ще му вдъхне сили да отстоява идеите си със същата борбеност и през идните години. Тя е символ на Вашата подкрепа в тези лични начинания.

 

Подаръци за мъж на 50

 

подарък за мъж на 50

 

50ят юбилей определено е момент на равносметка за всеки мъж. Ако при по-ранните годишнини Ви съветваме да изберете подарък според плановете за бъдещето, тук идеята ни е да заложите на постиженията и техния смисъл. Подаръкът за мъж на 50 следва да показва, че уважавате неговото развитие и всичко, което е отстоявал до момента. Много е важно да засвидетелствате своята висока оценка за този половин век и начина, по който мъжът го е изживял. Това е възраст, в която мъжът търси подкрепата на близките си. На юбилея от Вас се иска да потвърдите неговите успехи и да го накарате да се чувства значим чрез тях. Според отношенията Ви с човека, подаръкът следва да изрази признателност, възхищение и доверие. Това са устоите на мъжкото самочувствие в края на петото десетилетие.

 

Коледни подаръци за мъж

 

щастлива двойка по коледа

 

Коледните подаръци за мъж могат да бъдат много интригуващи, ако проявим старание и находчивост. Коледа е семеен празник и по традиция подаръците са свързани с дома и неговата уютна атмосфера. Замислете се какво най-много цени мъжът в своя дом и сред близките си. Много мъже обичат да майсторят и да се грижат за дома в техническо отношение. Затова биха се зарадвали на предмети, които ще им помогнат за тази цел. Освен това, празничната трапеза задължително изисква хубав алкохол за тежки наздравици. Ако изберете аксесоари за вино, като например сервиз за ракия от мед, ще се впишете чудесно в стила на празника. Вижте цялата статия, която сме посветили на коледните подаръци, за да почерпите идеи.

 

Подаръци за любимия мъж

 

мъж и жена прегърнати

 

Тук Ви съветвам да подходите спокойно и методично. Истината е, че празникът на партньора е и Ваш празник. Затова се насладете на избора на подарък за любимия мъж и със сигурност ще измислите как да го зарадвате. Не е нужно да вземете голям или скъп подарък, за да му доставите щастие. Той ще се зарадва на практични вещи, които наистина ще използва. Помислете за идеите, които го вълнуват напоследък. Може би има някое ново умение, което иска да усвои. Или пък в последно време се интересува от нова тема или кауза. Подарък в такъв стил би бил много подходящ, защото изразява Вашата подкрепа. Той със сигурност ще се зарадва, понеже ще усети, че цените идеите му и вярвате в него. Създадохме отделна статия на тема романтични подаръци и изненади. Вижте я, за да изберете най-хубавия! Ако пък Ви предстои общ празник и мислите за романтична изненада, ето някои идеи:

 

Подаръци за Свети Валентин за мъж

 

подарък за свети валентин

 

Всяка двойка подхожда различно към подаръците за 14 февруари. Някои си правят големи изненади, които до последно държат в тайна. Други заедно избират подаръците и държат да са практични. Единственото правило тук е да се постараете любимият човек да се почувства специален. Денят на влюбените, макар че го асоциираме с плюшени играчки и резервации в ресторанти, всъщност е един чудесен повод да припомним на партньора си, че го ценим и подкрепяме. Най-подходящия подарък за мъж за този повод е този, който символизира взаимност. Не забравяйте също, че Свети Валентин дели една дата с Трифон Зарезан. Най-добре съчетайте празниците и добавете бутилка хубаво българско вино с красива опаковка. То ще стане символ на Вашите наздравици и романтиката, която успявате да намерите дори в делничните дни.

 

Подаръци за годишнина за мъж

 

влюбена двойка

 

Годишнината от връзката е важна дата, която заслужава хубав подарък. Не е нужно той да има сантиментална стойност. Годишнината отбелязва времето, което двама души са прекарали заедно. Затова е добра идея подаръкът за мъжа да символизира това време, но и да носи вдъхновение за дните, които предстоят. Помислете за дейностите и идеите, които Ви свързват. Върнете се към най-щастливите моменти през изминалата година и ги припомнете на мъжа до Вас чрез подаръка. Ако през годината сте изпълнили някоя обща цел или мечта, нека подаръкът я отбележи. Същевременно сега е моментът да си поставите нови цели. Затова подаръкът Ви може да е насочен към бъдещето, като например да изобразява място, което искате заедно да посетите.

 

Сувенири за мъже

 

дърворезба занаят

 

Има огромно разнообразие от типично мъжки сувенири, които са свързани с традиционните интереси на един мъж. Такива са например сувенирите от български занаяти. Повечето мъже се вълнуват от ръчната изработка и високо ценят уменията на майсторите. Затова много биха се зарадвали например на пано от дърворезба с детайлно изображение на любим за тях мотив. Сред най-разпространените теми са:

 

  • Бита на старите българи
  • Възрожденската архитектура
  • Манастири и църкви
  • Красотата на българката

 

Разгледайте творенията на българските майстори. Това е един наистина подходящ подарък за мъж, тъй като е изработен ръчно. Това означава, че подаръкът е уникален и ще накара човека да се почувства специален. Освен това, дърворезбата има декоративна стойност, която мъжете оценяват от техническа и прагматична гледна точка.

 

Стилни подаръци за мъже

 

стилен подарък

 

Ако Ви предстои специален повод и се подготвяте за изискано събитие, значи Ви е нужен наистина елегантен подарък. Тук е най-добре да се съсредоточите върху стилистиката на събитието. Големите празненства изискват оригинален подарък за мъжа, който не само да зарадва получателя, а да Ви представи в перфектна светлина. Луксозните подаръци за мъже имат самостоятелна стойност, която подхожда на ранга на тържеството. Наясно сме, че на този етап се опитвате да отгатнете какво ще подарят другите гости. Вместо да се опитвате да се съпоставите с тях обаче, ние Ви съветваме да мислите индивидуално. Така няма да се подведете по общата тенденция и да се окажете със сходен подарък с друг от поканените. Изберете изненада в класически стил. Благородните метали и културните символи тук са сигурен избор. Те са изискан комплимент към празнуващия и показват уважение. Експериментите не са препоръчителни. Елегантните събития са повод да направим добро впечатление и да се отличим със стил и вкус. В случай че търсите конкретни предложения, погледнете статията ни "Луксозни подаръци: как да се отличим на официално събитие", откъдето може да взаимствате идеи.

 

Изборът на подарък за мъж винаги зависи от връзката ни с човека и повода. Мнозина разчитат единствено на стереотипите и избират предвидими подаръци от страх да не допуснат грешка. За щастие, когато положим усилия и вникнем в интересите и стремежите на човек, подготовката на изненадата не изисква големи усилия. Най-важно е да мислим индивидуално и да обръщаме внимание на това, което вълнува мъжа в дадения момент. Така подаръкът ни няма просто да отбелязва празника, а ще отразява същността на празнуващия. Несъмнено мъжът, когото искате да зарадвате, ще оцени Вашето внимание и личния Ви подход.

 

бенгалски огън за празник


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада.

прочети още

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. В тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци според човека и събитието, за което са предназначени.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме.

прочети още

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога.

прочети още

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи. Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още