Битови покривки и бродерия

Битови покривки и бродерия - красотата на българската традиция и фолклор

 

Традиционният български дом е топъл, уютен и гостоприемен. А в центъра на този уют стои семейната сплотеност. Една от най-красивите гледки от българския бит е семейството, което се е събрало край трапезата, постлана с битова покривка и отрупана с любимите гозби. Трапезата винаги е мястото, на което семейството се събира, за да се върне към традициите и корените си. В днешно време тези събития са все по-редки и това ги прави много по-специални. Затова ние ви предлагаме начин да поканите традиционния дух у дома с разнообразие от битови покривки за маса от нашия онлайн магазин.

Прочети още за битовите покривки и бродерия

 

Празнична покривка за празнична трапеза

Българските празници са изконно семейни събития. Празничната трапеза се е превърнала в тайнство, което сближава хората. Трепетните приготовления за празника кулминират със семейната вечеря, поднесена точно както традициите повеляват. Неслучайно ритуалите за Коледа и Бъдни вечер са свързани именно с трапезата: броят на ястията, техния вид и подредба, които и малките деца познават. А поднесени върху традиционна българска покривка, гозбите са още по-апетитни, защото носят топлия вкус на българския бит.

Гости отдалече

В днешно време празниците са не просто  начин да уважим традициите, а очакван повод да се видим с близките си отдалече. Докато в другите държави най-очакваният гост е белобрад, в България всяко семейство се приготвя за празника в очакване на близките си от далечни краища на страната и света. И всяко семейство разчита на празника да припомни на заминалите близки за красотата на България и нейните традиции. Това е и причината да изберем традиционна украса за дома си в празничните вечери – битова покривка с шевици, тежка покривка за тежка маса, събрала радостта на българското семейство от дългоочакваната среща.

За чужденци

Подходящите подаръци за чужденци са тези, които носят и показват българската народност. А един от най-красивите символи на България е шевицата. Кърпичките с ръчна бродерия са нежен подарък за любим човек отдалеч; подарък, който носи романтиката на обичаи от далечни времена. А ако избираме семеен подарък за чужденци, винаги е добра идея да подходим с мисъл за дома им. В интернет магазина ще откриете кръгли и правоъгълни битови покривки на достъпна цена, които можете да съчетаете с текстилни салфетки, за да придадете завършеност на подаръка.

Битови покривки на едро

Можете да закупите нашите артикули и на едро. Те са идеален вариант за последните стъпки при обзавеждане на заведения в народен стил. Тяхното предимство е не само традиционната атмосфера, която създават, а и безупречното качество на текстила и устойчивите цветове. Това гарантира, че ще ви помогнем да вземете най-правилното решение както за окото, така и за бизнеса.

В онлайн магазина ни за български сувенири ще откриете разнообразие от бродирани кърпи и традиционни битови покривки, с които да създадете така свидния в днешно време народен уют. Ние знаем, че изборът, с който да зарадваме семейството си, е най-важен. Затова с радост ще Ви посрещнем и на адрес гр. София, бул. „Витоша” 28, където заедно да създадем празнично настроение за дома ви и да ви помогнем да изберете най-оригиналния български подарък.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече