За родина на локума може да се приеме Балканския полуостров затова и той е най-разпространен в българската, турската, албанската, босненската, гръцката, кипърската и румънската кухни. В нашия регион има голямо разнообразие от локуми, но най-популярен е локумът с розова вода. Десертът се приготвя от нишесте и подсладена със захар вода.
През XVIII век локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи, като се вписал в тяхната исконна чаена церемония. По време на обичайното пиене на следобеден чай благородниците в Англия обичали да си похапват локум.
Опитайте от разнообразните вкусове български локум, за да изпитате безгранично удоволствие!
Предлагаме няколко различни вкуса - роза, мандарина, нар, мед, стафиди или микс. Опаковката микс съдържа следните вкусове - нар, роза, мента и мандарина. Изберете вкус и размер!
Вижте и другите ни предложения за сладко от България и се подладете по нашенски.
Произведено в България.