Реплика на фиала от Панагюрското съкровище

Размери: 3,5 см. височина, 25 см. диаметър.

Фиала от Панагюрското златно съкровище

Магазинът за традиционни сувенири  и подаръци TopGifts Ви предлага изключителна реплика на един от най-забележителните експонати от Панагюрското тракийско съкровище, а именно фиала. Това съкровище е от края на 3 век пр. Хр. То е наследство от културата на древните траки, едно от най-многобройните племена, населявало нашите земи по това време. Открито е при разкопки в близост до град Панагюрище в средата на 20 век. Освен фиала към него принадлежат още 8 богато украсени изящни златни съда. По своята същност Панагюрското съкровище е сред най-ценните находки, откривани някога в световен мащаб. Репликата на фиала, която можете да закупите онлайн от нас, е позлатена. Освен това е придружена от сертификат и луксозна дървена кутия, така че пристига при Вас в готов за подаряване вид. 

 

Реплика на фиала - ценен сувенир на добра цена

Притежанието на този безценен сувенир е изключителна привилегия, особено за любителите на историята или за професионалните историци. По отношение на изработката фиала, който виждате тук, почти не се различава от оригинала. На него нашите майстори сръчно са изобразили фигурките на пигмейски главички, характерни за експоната от древното тракийско съкровището. Избратоката на предмета е изцяло ръчна, което прави репликата наистина уникална, тъй като творецът е вложил частица от себе си във всеки елемент от изделието. Ръчно изработените сувенири безспорно са едни от най-ценните. Функцията на този съд в миналото е била да участва в специфични обредни ритуали, основно при  жертвоприношения. Позлатеният сувенир в нашия магазин е изключителен артикул за ценители на миналото, който имате възможност да поръчате на добра цена, при това по удобен начин онлайн. 

 

Подаръци реплика на Панагюрското съкровище

Подаръците с толкова голяма стойност от културна гледна точка са много подходящи за специални поводи. Биха били чудесен избор, ако искате да изненадате своя любим преподавател по история и по този начин да изразите своята признателност към него. Конкретният предмет, представен тук е добър вариант по случай юбилей, годишнина или друго значимо житейско събитие. Интересно решение е при дипломатическа визита или при среща с високопоставени личности. Избирайки подобен подарък, Вие не просто подарявате предмет, а парченце история. Вижте и другите наши също толкова стойностни луксозни предложения за подарък!

Предлага се в луксозна дървена кутия и сертификат от Националният исторически музей.

1 360,00 лв. 1 156,00 лв.
Базова цена: 1 156,00 лв.
Моля, изберете: