Реплика на ритон с протоме на кон

Артикулът е с височина 10,5 см.

 

Реплика на ритон с протоме на кон от Боровското съкровище

Репликата на ритон с протоме на кон е част от изключителната серия сувенири на TopGifts, сертифицирана от Министерството на културата. Това ще рече, че може да се изнася извън страната без проблем, което прави всеки артикул от тази колекция чудесен избор за подарък при визита в чужбина. Това изделие е ръчно изработена възстановка на прочутия ритон с протоме на кон част от известното Боровско съкровище от средата на четвърти век пр.н.е. Оригиналното съкровище представлява сервиз, основни компоненти, на който са трите ритона с форма на - кон, бик и сфинкс, изработени от сребро с позлата. Принадлежали са на цар Котю I. Този съд се е използвал за пиене на вино по време на специални обреди и ритуали.

 

Луксозен подарък реплика на ритон

Конят символизира сила, лоялност, постоянство и силен дух. Този луксозен сувенир е наистина оригинален подарък за Ваш близък или бизнес партньор. Изделието пристига при Вас придружено от сертификат и красива дървена кутия. Всеки елемент по него е изработен ръчно, което го прави уникален. Благодарение на качествената изработка нашият ритон визуално почти не се различава от оригиналния такъв. Това го превръща в една наистина висококачествена реплика с колекционерска стойност, която би стояла подобаващо в дома или офиса на своя притежател. Луксозно изделие като това би било отлична идея по случай специален повод или тържествен ден. Представлява наистина ценно късче от вековната история. Тракийските съкровища, открити в България, са повод за гордост и ясен белег, че богатството на родната ни природа, е привличало знатни племена, каквито несъмнено са били древните траки. 

 

Ритон с протоме на кон - качество на добра цена

Сувенирът, който ще получите при поръчка онлайн, е повече от добро съотношение между висококачествена изработка и изгодна цена. Материалите, от които е направен артикулът, са най-добрите. Всеки орнамент, изобразен върху предмета, е докоснат от истински творец, което го превръща в произведение на изкуството с голяма стойност. Това важи с пълна сила за всички артикули, поместени в категорията Луксозни подаръци. Разгледайте я, ако имате нужда от още идеи и вдъхновение!

Предлага се в луксозна дървена кутия и сертификат от Националният исторически музей.

 

930,00 лв. 790,50 лв.
Базова цена: 790,50 лв.
Моля, изберете: