Романтични подаръци и изненади: как да избягаме от стереотипите

Романтични подаръци и изненади: как да избягаме от стереотипите

6 януари 2020

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада. Днес ще си говорим за романтични подаръци и начини да засвидетелстваме вниманието и любовта си на любимия. И тъй като хубавият сюрприз по същество е неочакван, ще Ви дадем идеи, с които да избягате от стереотипите.

 

Романтични изненади

 

Хубавата романтична идея е на първо място лична. В съзнанието на повечето хора любовта е свързана със сърца, вечери на свещи и нереалистично големи букети червени рози. Тези стереотипи често задават непосилни за изпълнение стандарти като време, условия и средства. Изглежда сякаш всяка двойка освен Вас вече е минала през изпитанието на утвърдената романтика. За Вас има два варианта: или вече сте се наситили на розови балони и искате истинско преживяване, или усещате, че това просто не е за Вас и търсите индивидуален израз на чувствата. И в двата случая сте на правилното място. Ние силно вярваме, че любовта е многолика и затова ще Ви дадем няколко практични съвета как да я изразите с романтични подаръци, без да се водите по сценарий на коледен филм.

 

романтични идеи за среща

 

Романтична изненада за годишнина

 

Ако Ви предстои годишнина и искате да зарадвате партньора си, помислете в перспектива. Много хора гледат на датата като момент за утвърждаване на минали събития и връщане към спомените. Хубаво е, че имате красиви изживявания заедно. Още по-хубаво обаче е да добавите нови емоции. Вместо да подбирате снимки от миналогодишната ваканция за албум или рамка, помислете за нови приключения, които ще си заслужава да заснемете. Изненадайте любимия човек с планове за кратко пътуване или занимание заедно. Ако човекът до Вас има хоби или тема, от която силно се вълнува, това е добра отправна точка. Например, ако е любител на бирата, потърсете възможности за посещение на крафт пивоварна. Ако дамата харесва цветя, вместо да ѝ носите поредния букет, заведете я на разходка в ботаническа градина.

 

романтична изненада за годишнина

 

Идеи за среща

Ако няма конкретен повод, който искате да отпразнувате, имате още повече възможности. Самото условие, че това е един обикновен ден, който Вие ще направите необикновен, отнема от напрежението. В този случай единствено Вие знаете, че планирате мил жест. Така няма начин човекът до Вас да не бъде трогнат. Няма универсален подход, който прави една среща специална. Очарованието на Вашите отношение се състои в тяхната индивидуалност.

 

романтична среща

 

Вместо да правите резервации в ресторанти или да ходите на място, където десетки други двойки се разхождат, потърсете своята собствена романтика, която отразява уникалната Ви любов. Например, помислете за място, от където се открива гледка към града. Не е нужно да бъде популярно или подходящо за снимка за социалните мрежи. Напротив, нека да е тихо и спокойно, за да се радвате на компанията си. Градовете крият всевъзможни чаровни кътчета, които остават незабелязани, докато не разпознаете красотата им. Няма да намерите интересно място, където да заведете любимия човек, ако просто стоите и мислите за познатите локации. Излезте, разходете се сами и със сигурност ще забележите някое местенце, което до момента сте пренебрегвали. След това просто вземете любимото лакомство на партньора си и го заведете там. Истината е, че любовта ни позволява да преоткрием красотата покрай себе си, а с нея и романтичното настроение не закъснява.

 

романтични подаръци за половинката

 

Подаръци за половинката

Нека започнем тази тема с едно важно уточнение. Ние въобще не харесваме думата ‘половинка’ При нас идват ежедневно хора, които искат да зарадват своя партньор. И причината за това е, че с него те се чувстват пълноценна и щастлива личност. Ако с човека до Вас сте си половинки, то Вие му давате само половината от любовта, на която сте способни. Ние сме сигурни, че е точно обратното. Затова ще Ви дадем съвет как да изберете подарък, който разкрива цялата нежност, която таите към този човек. И единственият правилен път към избора на този романтичен подарък е като мислите за получателя му като за отделна, цялостна личност. Да, със сигурност се допълвате взаимно. Но всеки път, в който му показвате, че цените неговите лични интереси и го подкрепяте в това, което го вълнува, Вие всъщност показвате колко го обичате. Затова сега няма да си говорим за романтични подаръци за половинки, а за истинския, пълноценен човек, на когото искате да направите романтична изненада.

 

романтични подаръци за любимия

 

Подарък за любимия

Романтичните подаръци за любимия мъж са сложно решение за много дами. Проблемът е в склонността ни да идеализираме партньора си. Това ни кара да му купуваме вещи, които на нас много ни се иска той да харесва, но които още от началото подсъзнателно сме наясно, че няма да го развълнуват. Затова нашият първостепенен съвет е да пренебрегнете своя вкус за момент. Идеалният подарък не е този, който ще валидира избора Ви на партньор. Той е този, който ще валидира неговия избор, защото ще му покаже, че го познавате добре и го подкрепяте. Много жени например не крият досадата си към любимите спортове на мъжа и всячески се опитват да заместят времето, в което той гледа или тренира, с време, прекарано заедно. Не бъдете егоисти. Подарете му например билет за спортно събитие, на което би искал да отиде. Преценете дали е подходящо да го придружите. Така ще му покажете, че уважавате интересите му. По този начин той няма да гледа на времето, което прекарвате заедно в дейност, която конкретно на Вас Ви е приятна, като на конкуренция. Това неминуемо ще внесе дългоочакваната хармония и спокойствие в отношенията.

 

романтични подаръци за любимата

 

Подарък за любимата

Романтичните подаръци за жена обикновено се избират по-лесно. В много от случаите дамите вече са споменали какво искат. За това пък затрудненията на господата са свързани с избора на конкретния модел, цвят или разновидност. Затова ще Ви дадем същия съвет, какъвто дадохме и в предходната точка, където говорихме за дарове за мъже. Доверете се на нейните предпочитания. Щом избирате какво да ѝ подарите, значи искате да я развълнувате. Това няма да стане със случайно подбран артикул, близък до нещо, което някога е споменала. Жените имат много конкретни представи за начина, по който искат да изглеждат аксесоарите, дома, техниката и най-вече те самите. Ако не сте сигурни, най-добре жертвайте елемента на изненада и я попитайте. Дамите обичат да избират. Затова ще оценят жеста Ви, но ще оценят и възможността да се сдобият с това, което наистина им допада.

 

романтичен подарък за двойка

 

Подарък за двойка

С наближаването на празника на влюбените, мнозина се впускат в отчаяно търсене на идеалния дар. Оригиналните романтични подаръци за Свети Валентин далеч не се изчерпват с предметите с чисто романтична стойност. Не забравяйте, че любовта е взаимност. Помислете за предмет, който ще Ви сплоти още повече. Това може да бъде настолна игра, с която да се забавлявате заедно. Може да бъде и разходка до някое съседно населено място за един спокоен край на работната седмица. Романтичните подаръци за влюбени са успешни, когато радват и двамата. В случай че имате много сходни интереси, можете да се запишете заедно на нов курс, езикови уроци или спорт. Ако живеете заедно, помислете за предмет, който Ви липсва в дома, но няма чисто прагматично приложение. Естествено, всякаква домакинска техника отпада. Не е нужно артикулите да са скъпи, за да направят впечатление. Можете спокойно да изберете например сервиз за ракия или друго питие. Той ще стане символ на наздравиците, които ще си казвате дълги години в общия дом. Ако все пак искате списък с идеи за подаръци за 14 февруари, вижте статията, която подготвихме.

 

запалени свещи

 

Ние от TopGifts сме много щастливи, когато успеем да помогнем с избора на перфектния подарък. Затова подготвяме полезни статии в блога си. Посетете го, за да научите тайните на страхотните изненади и да сте подготвени за всяко важно събитие, което наближава.


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. В тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци според човека и събитието, за което са предназначени.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

прочети още

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме.

прочети още

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога.

прочети още

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи. Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още