Сувенири от дърво

Дървени сувенири

 

Дървото винаги е било от основно значение в българския фолклор и обичаи. То дава живот, носи топлина и плодовитостта му неслучайно е символ на поминъка за народа. Част е от живота на всеки един от нас и е символ на мъдрост, здраве, плодовитост във фолклора. Използва както за дома, така и за неговата украса, като дори в съвремието е неизменна част от ежедневно използваните предмети. На сувенирите от дърво не следва да гледаме единствено като на традиционен предмет с фолклорен мотив. Реално, чарът на народния стил се състои в топлината на самите материали. Затова дървените сувенири моментално се ревръщат в приятен и успокояващ акцент. Същевременно, няма как да пропуснем и творческата им стойност. Ние, българите, определено имаме необходимата мотивация да съхраняваме традициите си. Прекрасните ни занаяти обхващат всяка една част от обзавеждането на дома. По тази причина дървените аксесоари биха стояли чудесно във всяка една стая.

 

Прочети още за сувенирите от дърво

 

Ръчно изработени сувенири от дърво

 

Всички традиционни сувенири, които ще намерите в онлайн магазина на TopgGifts са изработени ръчно. Майсторите следват класическите похвати и не забравят тайните, които са научили от предците си. Ръчно направените сувенири от дърво са сътворени с много грижа и любов. Съвсем в духа на българския бит, тези предмети не са само за украса, а имат практическо приложение. Най-често, те служат не само на един човек, а могат да се ползват от цялото семейство. Това неминуемо сплотява семейството и създава усещане за принадлежност. От друга страна, ръчно правените аксесоари пазят връзката с народното изкуство, която в днешно време ни е необходима повече от всякога. Най-хубавото е, че сред огромното разнообразие, което ще намерите при нас, със сигурност ще откриете оригинална идея, с която да зарадвате близките си.

 

Сувенири от дърво за чужденци

 

Един от честите поводи да търсим дървени сувенири е желанието ни да ги подарим на чужденци. Приятелите ни от далечни краища на света винаги харесват българския фолклор. Всъщност, нашият опит сочи, че чужденците ценят много по-високо нашите народни мотиви, отколкото немалко от сънародниците ни. Спокойно можете да заложите на продуктите от тази категория, ако търсите с какво да изненадате човек от чужбина. Едно от най-големите предимства на дървените сувенири е, че спокойно можете да ги пренасяте в багажа си, ако Ви предстои дълъг път. Те са здрави и устойчиви, така че ще пристигнат невредими, което е най-важното. Подходящи са и за изпращане с колет, понеже са леки и отново няма опасност да се повредят при транспортиране. Най-оригиналните идеи за дарове в този случаи са следните:

Всички те нямат деликатни части, които могат да се счупят в куфар. Всички елементи по тях са здраво закрепени. Така че тези аксесоари са готови да пропътуват колкото е необходимо, за да зарадват Вашите приятели. За изработката им са използвани похвати като пирография и дърворезба, които са характерни за нашите територии и съответно са много интересни за хората по света.

 

Дървени аксесоари за дома или вилата

 

Ако обзавеждате или освежавате помещение в народен стил, то няма как работата Ви да е на 100% свършена, докато не сложите и автентични сувенири от дърво в народен стил. Ако имате механа, която искате да направите по-уютна, задължително прибавете буре за вино. То ще се превърне в любим акцент на всички Ваши гости, а и е напълно функционално. Не пропускайте да сложите и стенен часовник с дърворезба с красиви мотиви от България. Той ще отмерва времето до следващото Ви събиране с благи гости, с които да споделите трапезата си.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече