Сувенири от мед

<b><u>Сувенири от мед</u></b>

Сувенири от мед – блясък у дома

 

Хората са започнали да добиват и ползват метала „мед” преди повече от 10 000 години още по времето на Каменната епоха. Това е ставало най-вече под формата на  бронзови сплави на мед и калай. Медта е метал, който може да бъде рециклиран безброй пъти без това да навреди на  качеството му. Това я прави приложима в редица технологии в днешно време, но продължава да намира място и в домашните съдове, украшенията и сувенирите.

Нашите прадеди са използвали медта като основен ресурс за изработка на лъскави съдини, в които гощавали скъпите си гости, както и често са използвали този метал за контейнери и казани, в които произвеждали алкохол. Тази практика продължава и днес. Медните изделия са изключително популярни, защото медта е не просто красива и близка до златото, но има и лечебни свойства. Тя има благоприятен ефект върху ума, подобрява обменните процеси в организма, затова е  подходяща за създаването на съдове и казани за готвене и варене.

Съществуват сведения, че в древността по време на епидемии от чума или холера процентът на оцелелите, носели медни принадлежности, бил по-голям. Затова и в наши дни можем да открием поне по един меден предмет или украшение у повечето български домове.

Прочети още за сувенирите от мед

Медта – по-евтиното злато

 

Никой не може да отрече, примамливия блясък на медта. От нея успешно могат да се правят изключително красиви бижута, орнаменти, може да се използва за нашивки по дрехи и намира още редица приложения, благодарение на красивия си вид и лесния начин на обработка. Предмети от мед могат да красят както нас самите, така и нашия дом. Различни медни фигури и вази са откривани още от много древни времена сред покъщнината на хората, и това не се променя до днес. Медните украшения са невероятно допълнение към интериора на традиционния дом или свръхмодерния офис. Страхотно се комбинират с тъмни цветове – черен, тъмно син, сив и лилав. Добавят класа и ненатрапчив завършек за всеки стил, и то за разлика от златото – на народни цени.

Сувенир от мед – лъскав подарък, за всеки джоб

 

Когато става въпрос за специални поводи, никой не се скъпи и не се опитва да намери най-евтиния възможен подарък. Но защо да не вземете нещо наистина красиво и оригинално на добра цена, щом то Ви е на една ръка разстояние? Сувенирите от мед са един такъв подарък, който може да създаде страхотно впечатление у хората, на които го подарявате, както и да оцелее  и да се ползва дълги, дълги години. Сувенирът от мед е подарък за цял живот, че и за отвъдния. Не случайно редица египтяни са намирани заровени сред медни предмети в пирамидите.

На по кафе, както едно време

 

Да поканиш някого на кафе, но не в центъра на някое модерно заведение, а у дома... Да го приготвиш на джезве, горещо, силно, истинско. Ето това наричаме ние среща! Кафе по турски, греяна ракия или вино, каквото и да налееш от меден съд е сладко – като мед! Не малко са хората със слабост към кафето или високолакохолните традиционни български напитки. Медено джезве, цял комплект за кафе или казанче за ракия биха били страхотен подарък за един такъв човек. А за всеки останал – невероятно красиво допълнение към кухненския интериор.

Сред сувенирите от мед, които предлагаме може да намерите:

  • Тубус за вино от мед
  • Ръчно ковано медно джезве
  • Казанче за ракия от мед
  • Комплект за ракия от мед
  • Комплект за кафе от мед
  • Тефтер с медна корица
  • Талери от кована мед с картини от България

Сувенирите от мед се изработват с изключително внимание към детайла и професионализъм. Ако търсите нещо, лъскаво, но същевремнно земно, с което да освежите кухнята си или пък търсите как да зарадвате Ваш близък човек, можете да разгледате нашите предложения тук, в сайта, или пък заповядайте на място в нашия магазин, където можем заедно да изберем най-подходящия сувенир за Вашия случай!

Магазинът ни се намира в центъра на град София – булевард „Витоша“, 28.

На място ще имате възможността да се убедите в качеството на изработка и сме сигурни, че просто няма как да не си вземете нещо красиво, което да отнесете вкъщи или да дадете на скъп човек. Очакваме Ви!

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече