Тамбура сувенир

Сувенир тамбура

Тази тамбура представлява сувенирен музикален инструмент. Тя е с размер 25 см. Материалите, от които е изработена, са дърво и мед, като корпусът е дървен, а струните ⎼ медни. Дизайнът на този сувенир идеално пресъздава действителния вид на тамбурата в реални размери. Можете да изберете този сувенирен музикален инструмент за подарък, особено за чужденци, които силно се впечатляват и вълнуват от българския бит и фолклор. Тя е изработена 100% ръчно от български майстор на музикални инструменти. Ще послужи чудесно за декорация в битов или етно стил, заради естествените материали, от които е направена и автентичния вид, който следва. Тамбурата е декорирана с пирография, която също е характерен занаятчийски похват от българския фолклор.

 

Тамбура като музикален инструмент

Тамбурата е сред най-известните народни инструменти, а звукът ѝ е разпознаваем за всички българи. Нейният така характерен нежен звук се дължи на тънките ѝ струни, на които се свири с перце. Инструментът е претърпял редица вариации през вековете, а в днешно време най-характерният му вариант има две двойни струни. Тамбурата има много имена и дълга история. Тя е характерна за народната музика на страните от Балканите, а в България се среща в много красиви изпълнения на любими народни песни. В днешно време инструментът не е забравен и има редица оркестри и школи, в които се изучава. Във всеки случай, тамбурата е емблематична за фолклорното творчество със своя нежен и искрящ звук.

 

Народни инструменти на добра цена

В категория Музикални инструменти ще намерите още много сувенирни музикални инструменти, характерни за България фолклор. Сред тях най-сигурно ще изберете оригинален подарък с етно и битов мотив, с който да изненадате чужденци и приятели. Всички налични артикули са изработи на ръка от дърво и други естествени материали, а авторите им са сръчни български майстори. С такива интересни подаръци съхраняваме българския дух и няма как да забравим красотата на народното творчество.

58,00 лв. 49,30 лв.
Базова цена: 49,30 лв.
Моля, изберете: