Топ ползи от био аргановото масло

Топ ползи от био аргановото масло

19 април 2018

Аргановото масло се добива от бодливото дърво Аrgania spinoza, което расте в Югозападно Мароко. Mестните го наричат „Дървото на живота“. Аргановото масло се добива по древна технология, чрез специални каменни мелници. За получаването на 1 литър арганово масло са необходими около 80 кг ядки. И точно заради това е наричано „течното злато на Мароко“. 

Аргановото масло е изключително богато на мастни киселини (най-вече линоленова) и е с високо съдържание на витамин Е. Основните му ползи са в грижата за кожата, косата и ноктите. Немазната му консистенция е подходяща за всеки тип кожа, облекчава при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, предпазва кожата на лицето от слънчевите лъчи.

Най-забележим е ефектът му в подхранването на косата и ноктите. Модерната козметика преоткрива ползите на аргановото масло в козметиката за коса. Не случайно всички мароканки имат великолепни коси.  

Аргановото масло е чудесен балсам за косата, прави я изключително мека, подхранва дори и най-фините и тънки коси, без да утежнява, стимулира растежа на косата. Днес можете да избирате между готови продукти с арганово масло, като шампоан, маска за коса или да нанасяте директно чисто арганово масло за по-мощен ефект. Аргановото масло може да се използва като балсам без изплакване и дори като стилизиращ агент. Нанесете малко количество на дланта и разнесете равномерно по цялата коса. Не изплаквайте  и продължете със стайлинга.

Със силните си хидратиращи свойства, аргановото масло е истински елексир за ноктите и сухите кожички. При редовно втриване на маслото, ноктите заздравяват , вече не са сухи и имат здрав вид. Само няколко капки са достатъчни за по-мека кожа около ноктите и качествено поддържане здравето на ноктите, особено, ако често се подлагате на маникюр и педикюр.

 2 козметични хитрини с арганово масло:

 Ексфолиант за устни:

Смесете няколко капки чисто арганово масло с бяла или кафява захар до образуване на финна паста. Втрийте с масажиращи движения по устните, при сухи и напукани устни.

При сухи и напукани пети:

Намажете петите с арганово масло преди лягане и обуйте памучни чорапи. На сутринта ще се събудите с гладки и меки ходила.

 

Как да изберем качествено арганово масло?

  • Съдържанието

Погледнете съдържанието на опаковката. Уверете се, че продуктът съдържа само 100% чисто арганово масло, без вода, без парфюм и консерванти.

  • Опаковката

Не купувайте арганово масло в пластмасови бутилки, а само в стъклени.

  • Цвят

Качественото арганово масло има лек златист цвят. Аргановото масло за кулинарни цели е различно,  тъмно кафяво.

  • Производител

Винаги избирайте продукт от висококачествен, сертифициран производител.


Наближаването на Великден създава не просто празнично, а истинско пролетно настроение. На всички ни се иска да поканим това усещане и в домовете си. Затова днес ще обсъдим как да се настроим за празника и каква великденска украса да подготвим.

прочети още
Подаръци за майка
5 февруари 2020

Майката е един от най-близките хора. Връзката с нея означава, че тя ни познава чудесно и винаги знае от какво имаме нужда. Когато обаче тя има празник, за нас се оказва трудно да решим как да я зарадваме. Днес ще Ви помогнем да изберете най-милия подарък, с който да изразите своята признателност и ѝ припомните колко държите на нея.

прочети още
Подаръци за 8 март
3 февруари 2020

Официално 8 март е международният ден на жената, емоционално - това е моментът, в който трябва да благодарите на важните жени в живота си за грижата и обичта, с които Ви даряват. Какъв по-хубав начин да го направите от специален подарък по случая.

прочети още

Съставихме напълно реалистичен списък с подаръци за 14 февруари. В него ще намерите предложения за мъже и жени на различна възраст. Подбрахме възможно най-разнообразни варианти, сред които да намерите най-подходящия. Така ще зарадвате любимия човек по начин, който наистина да го очарова и да направи празника на влюбените тази година незабравим.

прочети още

Романтичните изненади са един от най-искрените начини да изразим любовта си. Подготовката и старанието, което влагаме, карат партньора ни да се чувства специален. Не е нужно да има повод, за да зарадвате човека до себе си. Но когато предстои празник и искате да го отбележите подобаващо, със сигурност ще търсите начин да направите интересна изненада.

прочети още

Луксозните подаръци са елегантен начин да поздравим близък и уважаван човек за негов празник. Те са най-доброто решение за важни поводи, от които искаме да остане хубав спомен. В тази статия ще дадем конкретни идеи за луксозни подаръци според човека и събитието, за което са предназначени.

прочети още

Днес идва ред да си поговорим откровено за подаръците за Свети Валентин. В тази статия ще Ви дадем някои недотам популярни препоръки, които ще улеснят избора на подарък и цялата подготовка за празника на влюбените.

прочети още

Жените имат слава на мистериозни и непредвидими. Затова често се оказва трудно да изберем хубав подарък за жена, с който да я изненадаме наистина приятно. Затова решихме да Ви споделим част от опита, който натрупахме с години работа в областта на подаръците. Вярваме, че ще Ви улесним като Ви подшушнем няколко тайни за жените и изненадите.

прочети още

Днес ще поговорим за това как да подберете подходящ подарък за мъж според повода, вида на събитието и най-вече човека, за когото е предназначен. Ще Ви дадем полезни съвети и ориентири, според които да вземете правилно решение и да се представите отлично.

прочети още

С наближаването на всеки празник ни обхващат трескави приготовления. Неотменният ангажимент за всеки от нас е да избере подарък. Близки и далечни роднини и приятели се събират и канят на най-различни събития. Затова е изключително трудно в днешно време да избираме оригинални подаръци всеки път. Изненадите изискват от нас да познаваме добре човека, за когото ги подготвяме, за да знаем как да го зарадваме.

прочети още

Коледа е един от най-вълнуващите празници. Преди да дойде момента да се насладим пълноценно на тези магически дни, първо трябва да преминем през едно изпитание. Това е трудният ежегоден избор на коледни подаръци. Има два типа нагласи спрямо тази задача. Първата е да я смятаме за своеобразно авансово изкупление на забавленията, които предстоят. Мнозина се ужасяват от наближаването на 24 декември и още от началото на месеца биват разтърсвани от спонтанни пристъпи на тревога.

прочети още

Ако не обичате колекционирането на магнити и търсите уникални сувенири, тази статия е за вас. Предлагаме голям избор от ръчно изработени подаръци, типично само за България.

прочети още

Най-скъпото етерично масло в света е розовото – един килограм на световните пазари струва между 5500 и 6000 евро.Българската маслодайна роза е с богат и дълготраен аромат. Тя е символ на страната.

прочети още