Български подправки

Български подправки

Всички си спомняме с топлина и умиление за вкуса на детството. Това са любимите ястия, приготвени от баба с щипка обич и още някоя тайна съставка. И сега, вече пораснали, все търсим начин да поканим в кухнята онези апетитни аромати, заради които прекъсвахме летните игри. Нека си припомним обаче, че баба не използва миксове и кубчета. В нейната кухня подправките са прилежно подредени и всяка си има предназначение. Всяка гозба намира другарче по вкус и аромат. За щастие, вкусът на детството далеч не е отминал спомен. Когато опознаем ароматните български подправки, той сам ще се завърне. От Вас се иска единствено да добавите щипка обич. Тaйните съставки оставете на нас.

Прочетете повече за българските подправки

Традиционни български подправки

Когато говорим за подправки, най-добре е да помислим първо за ястията, които искаме да приготвим. Все пак, избираме подправките по вкуса, който искаме да постигнем. В днешно време е трудно да поддържаме разнообразен набор от съставки и билки, които сами да  съчетаваме. Затова е най-добре да разчитаме на традиционните комбинации, които с годините са се утвърдили. Комплектите подправки са съчетани по препоръките на бабите ни и са готови за употреба. С комбинацията от подправки за картофи и супа приготвяме вечерята по-бързо и много по-вкусно. За по-смелите в кухнята, има и комплекти, подходящи за съвременни ястия, като стек, кебап и пица.

Български подправки за подарък

Българската кухня е уникална, тъй като много от подправките, с които ние сме израснали, не се намират на други места по света. Затова чужденците бързат да опитат традиционните ни ястия и се възхищават на разнообразието от вкусове. Истината е, че когато си тръгнат от България, туристите вече няма да имат възможност да опитат от нашите гозби. В чужбина българските подправки трудно се намират. Това, разбира се, ги прави изключително оригинален подарък за чужденци, които отпътуват от родината ни. Комплектът от 4 подправки предлага огромно разнообразие от приложения, които ще овкусят чуждестранните ястия и ще напомнят за България. Опаковките също са оригинални и украсени с фолклорни мотиви, което ги прави още по-подходящи за подарък. Има и комплекти от сладки и солени вкусове, всичките традиционни и типично български. Такъв например комплектът от станимашка подправка, мед и сладко от рози. С него чужденците ще могат да съхранят спомените за родината ни – сладки и ароматни като самата България.

Бачковски подправки – класика в бурканче

Бачковските подправки събират всички уникални типично български вкусове. В състава им влизат чубрица и сминдух, които трудно се намират извън страната ни. Тези подправки придават невероятен, богат вкус на най-семплите ястия и точно в това се крие чарът им. Българската кухня разчита на умела комбинация от малко на брой съставки и внимателно подбрани подправки, които подчертават натуралния вкус на продуктите. Идеите и комбинациите са безкрайни, което дава неизчерпаемо разнообразие от вкусове и рецепти. Така например съчетанието от 5 броя бачковски подправки може да се използва за всякакви ястия с месо, както и за зеленчуци, като картофи, леща, грах и много други.

Разгледайте предложенията за типично български подправки на достъпни цени в нашия онлайн магазин. На място на адрес гр. София, бул. „Витоша” 28 ще Ви разкажем за значението и приложението на вълшебните български подправки, за да си припомним заедно любимите традиционни вкусове на поколения българи.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече