Традиционни български музикални инструменти

Подходящи ли са традиционните български инструменти за сувенир?

 

Българските народни музикални инструменти са символ на българския дух и стремежа към съхранението му. Причината е, че в народната музика присъстват темите и мотивите, които формират българското самосъзнание, и чрез нея то бива запазено и предадено на следващите поколения. Магазинът за народни музикални инструменти предлага много повече от продукт, а именно достъпна възможност за споделяне на емоцията от народното творечество и внасянето на тази емоция в дома чрез сувенир, който напомня за нея.

 

Прочети още за българските традиционни музикални инструменти 

 

Традиция и емоция у дома

Народните музикални инструменти са чудесен сувенир, защото ролята на сувенирът е на първо място емоционална. Инструментите заемат специално място в дома, понеже непрестанно припомнят мелодиите на любимите народни песни. Музикалните инструменти са ръчно изработени в традициите на българските майстори, основните пазители на българския дух в съвремието. Всеки народен инструмент е уникален, а това е най-търсеното качество при избор на подарък. Изработени са от естествени материали, основно дърво, което внася усещане за топлина и уют в дома. Изборът на музикален инструмент за сувенир е проява на добър вкус и оригиналност, които ще бъдат запомнени и оценени.

Съхраняването на българския дух и самосъзнание става чрез внасянето на народността в съвремието. В забързаното ежедневие българинът трудно успява да се върне към корените и фолклора. Инструментите като гъдулка и кавал моментално припомнят на българина най-вълнуващите хора, от които сърцата ни заиграват, но които все по-рядко чуваме. Един сувенир като народен музикален инструмент подсеща човек за красотата на българското творчество и отстоява нейното място в модерния дом, както българите са отстоявали традициите си в продължение на столетия. И докато тези традиции понякога за съжаление биват забравяни от новите поколения, истинските българи ги ценят високо и търсят достъпен начини да ги запазят.

Инструментите са страхотни подаръци за чужденци

Важно е да имаме предвид, че понякога хората, които най-високо ценят българския фолклор, се оказват чужденци. Именно за тях народните музикални инструменти са идеален подарък на достъпна цена, понеже нашите традиции са изключително интересни и привлекателни за хората, които тепърва се запознават с тях. Затова сувенирите музикални инструменти са подходящ избор за подарък за чужденец, който да отнесе частица от България със себе си. От друга страна, те са чудесен начин да посрещнем чуждестранни гости и туристи, като ги въведем в нашите традиции и ги накараме да се чувстват добре дошли. Така те ще проявят интерес към народната ни музика, с чрез нея ще опознаят и заобичат по-бързо бита и културата на България.

Те са оригинален подарък

Поводите да купуваме и подаряваме народни музикални инструменти са най-различни, но във всеки случай това са оригинални сувенири, които правят силно впечатление. Те са подходящи за съвременните домове заради естествените материали, от които са изработени и които внасят топлина и уют. Нещо повече, ръчно изработените подаръци са израз на внимание и музикалните инструменти биват оценени както от българи, така и от чужденци. За българите, те са начин да си припомним и да съхраним красотата на българския фолклор, който остава позабравен в днешно време. Като ги подаряваме на чужденци, ние успяваме да разпространим и популяризираме традициите си, като ги споделим със света.

Онлайн магазинът ни предлага разнообразие от сувенири музикални инструменти.

С удоволствие ще Ви посрещнем и в магазина ни в гр. София на адрес бул. „Витоша” 28.

Подреди по
ЧАНОВЕ
Запази Българското! Виж повече